TutorijaliRegistracija domene za par minuta online

Registracija domene za par minuta online

Kada ste odabrali pravi naziv domene i provjera domene je pokazala da je ona slobodna, vrijeme je za posljednji korak. Registracija domene se može učiniti na web stranici domovanje.com, vrlo jednostavno za svega par minuta. Potrebno je upisati domenu koju želite registrirati, te platiti za domenu. U svega nekoliko minuta nakon izvršenja plaćanja, vaša domena će biti registrirana i možete je povezati s hostingom.

Naš savjet je da izaberete što kraću i lakše pamtljivu domenu, koja je povezana ili s nazivom vašeg poslovanja ili s djelatnosti koju odrađujete. Stoga bi vaša domena trebala izgledati na jedan od ova dva načina:

  • imefirme.com 
  • djelatnostkojuradite.com (npr. renoviranjeapartmana.com)

Contents

SSL certifikat za sigurnost stranice

Porastom broja korisnika interneta, narastao je i broj hakera, koji se silno žele dočepati važnih podataka ljudi. Bilo da su to brojevi kreditnih kartica, baze podataka ili nešto treće, zaštita protiv njih je SSL certifikat. Kako biste vašim posjetiteljima pružili sigurnost i dali do znanja da su informacije koje upisuju na vašu stranicu sigurne, neophodan je SSL certifikat.

Laički rečeno, njegov zadatak je kriptiranje podataka koji se šalju između korisnika i servera. Hakeri uvijek nastoje presresti te podatke i dočepati ih se, a ako vaša stranica koristi SSL certifikat, to je nemoguće. Svaka web trgovina pod obavezno mora imati SSL certifikat, kao i mnoge druge web stranice.

Danas, čak i normalne web stranice koriste SSL certifikat koji garantira sigurnosnu vezu (https), te je on postao standard kod svih web stranica. Ako kreirate web stranicu, kod kupnje domene i hostinga, obavezno u košaricu dodajte i SSL certifikat.

Slični postovi:

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

DRUGI UPRAVO ČITAJU