ZANIMLJIVOSTIRelume Design League - takmičenje u brzom web dizajnu

Relume Design League – takmičenje u brzom web dizajnu

Contents

Turnir Relume Design League organizuje kompanija Relume, koja se bavi web dizajnom i izradom internet stranica

 

Relume Design League je takmičenje u kome se dizajneri iz cijelog svijeta takmiče u brzom web dizajnu, a publika glasovima odlučuje pobjednika.

Takmičenje u raznim eSportovima isprva su obično bila rezervisana za gejmere koji se dobro snalaze u video-igrama. Potom se pojavio najveći turnir u kojem su učestvovali majstori za Excel, a odnedavno se u kompetitivnom okruženju mogu da iskažu i web dizajneri.

Turnir Relume Design League organizuje kompanija Relume, koja se inače bavi web dizajnom i izradom internet stranica. U njihovom eSports turniru može učestvovati svako ko se za to prijavi, a pravila su jednostavna.

Takmičari u parovima ulaze u posebnu Figma Arenu, gdje se suočavaju u „mečevima“ jedan na jedan. Tamo dobivaju temu zadatka i 30 minuta da stvore koncept web stranice, samo na osnovu briefa koji su dobili preko neta. Alate za rad biraju sami.

Dvoboji se prenose uživo na Relume-ovom YouTube kanalu, a imaju čak i stručne komentatore, baš kao i svaki drugi sport ili eSport. Nakon kraja svakog dvoboja, publika ima priliku da odabere pobjednika. Ko je po njihovom mišljenju izradio bolji dizajn web stranice ide u sljedeći krug turnira.

Finalni turnir održan je prošle sedmice, a u nastavku možete da vidite snimku završnog dvoboja. Za prva tri mjesta na svakom turniru obezbjeđene su i novčane nagrade: 2.000 za prvo, 750 za drugo i 250 američkih dolara za treće mjesto.

(Bug)

 

Dopada vam se  itportal.ba? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

DRUGI UPRAVO ČITAJU