PAMETNI TELEFONISamsung, Apple, Xiaomi - koje su razlike / sličnosti između nadolazećih modela

Samsung, Apple, Xiaomi – koje su razlike / sličnosti između nadolazećih modela

Sada ćemo govoriti o proizvođačima kao što su Samsung, Apple i Xiaomi te njihovim najnovijim modelima telefona – iPhone 15 Ultra, Xiaomi 14 i Samsung Galaxy S24 Ultra.

Apple iPhone 15 Pro u Titanium izvedbi – ovo je on

Sva tri ovakva modela će dijeliti jednu zajedničku karakteristiku, a to je korištenje materijala Titanium.

 

Usporedba Xiaomi 13 Pro i Xiaomi 14 Pro modela !

Naime, sva tri uređaja će biti izrađena od Titanium materijala, no ovdje se sličnosti između njih zaustavljaju.

tekst3sl1 7
Render prikazuje: Samsung Galaxy S24 Ultra, Xiaomi 14 te iPhone 15 Ultra !

Počinje niz razlika među njima – barem tako tvrdi autor ovog teksta. Pretpostavlja se da će serija Samsung Galaxy S24 biti dostupna za najmanje pet mjeseci, no glasine već kruže.

Samsung Galaxy S24 Ultra donosi dizajn ravnog ekrana i Titanium

Prethodno je već bilo objavljeno da će dizajn Galaxy S24 Ultra doživjeti blago osvježenje, a sada je “leaker” Ice Universe ponudio dodatne moguće dizajnerske koncepte.

tekst3sl2 2

Prema ranijim informacijama, Galaxy S24 Ultra će imati ravan zaslon s nešto debljim okvirima i blago zaobljenim bočnim rubovima. Nadalje, tvrdio je da će omjer slike biti promijenjen s 19.3:9 na 19.5:9 te da će telefon biti nešto kraći od Galaxy S23 Ultra, ali širi i tanji.

Xiaomi 14 prvi s Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3?

Ice Universe je također naveo da bi povećanje širine okvira za 3.42 mm rezultiralo omjerom zaslona i tijela od 88 posto, što bi bio najniži omjer zaslona i tijela za vodeći Samsung telefon nakon Galaxy S10 iz 2019. godine.

tekst2sl1 4
Apple iPhone 15 Pro u Titanium izvedbi !

Nedavno je Ice Universe podijelio dodatne informacije o Galaxy S24 Ultra te i renderiranje temeljeno na glasinama. Iako veći telefoni poput Galaxy S23 Ultra sa zaslonom od 6.8 inča mogu biti neugodni za držanje, zakrivljeni rubovi zaslona poboljšavaju korisničko iskustvo.

Xiaomi 14 Pro – prvi Android sa Titaniumskim okvirom

Međutim, Galaxy S24 Ultra će zadržati istu veličinu zaslona kao prethodni model, no ravan dizajn i veća širina mogli bi dodatno otežati rukovanje uređajem.

tekst1sl4 1
Modul kamere nadolazećeg Galaxy S24 Ultra modela !

S obzirom na to da većina korisnika koristi zaštitne maske za svoje telefone, držanje Galaxy S24 Ultra bi moglo biti izazovno. Na nekoliko rendera koje je Ice Universe podijelio, zaslon Galaxy S24 Ultra izgleda kao savršeni pravokutnik, a njegovi zaobljeni okviri ga čine širim nego što zaista jest.

Apple problem agregacije baterije riješava dolaskom iPhone 15 modela – istina ili mit?

S druge strane, render iPhone 15 Ultra sugerira da će Appleov telefon imati profinjeniji dizajn. Također, Ice Universe je upozorio korisnike da izbjegavaju crni model (render možete vidjeti na naslovnoj slici), jer bi to moglo stvoriti iluziju debljih okvira, posebno u usporedbi s konkurentnim vodećim telefonima drugih tvrtki kao što su Apple i Xiaomi.

tekst1sl5 3
Render nadolazećeg Samsung Galaxy S24 Ultra modela !

Prvi u nizu će svakako biti Apple sa svojom iPhone 15 serijom koja će biti predstavljena 12. rujna 2023. Nakon toga, slijedi uživanje u modelima Xiaomi 14, dok će na samom kraju tržište dočekati Samsung sa svojom Galaxy S24 serijom, a unutar nje će se posebno istaknuti Galaxy S24 Ultra.

Xiaomi 14 Pro – na „tragu” svojeg prethodnika

Koji će model prema vašem mišljenju biti najupečatljiviji po razlikama u dizajnu, s obzirom na dosadašnje glasine i rendere? Molimo vas da podijelite svoje mišljenje u komentarima.

preporucamo.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

DRUGI UPRAVO ČITAJU