PAMETNI TELEFONISamsung Galaxy S23 modeli koristiti će „nabrijani” Snapdragon 8 Gen 2 –...

Samsung Galaxy S23 modeli koristiti će „nabrijani” Snapdragon 8 Gen 2 – GPU

Iako će mnogi od sada misliti da ponovno ponavljamo, pišemo o istom članku „Samsung Galaxy S23 Ultra dolazi s nabrijanim Snapdragonom 8 Gen 2”, riječ o sličnom ali ne i identičnom članku.

Xiaomi je imao prototip sklopivog telefona s mehanizmom otvaranja prema van

Naime u prošlom smo se članku doticali samog procesora (CPU) nadolazeće Snapdragon 8 Gen 2 čipa i Galaxy S23 modela. Dok ćemo danas nešto više reći o GPU (grafičkom procesoru) Snapdragon 8 Gen 2 koji će također dolaziti unutar Galaxy S23 modela.

I GPU će biti „nabrijan” odnosno imat će viši radni takt u odnosu na ostale proizvođače, modele koji će također koristiti Snapdragon 8 Gen 2.

Samsung Galaxy A54 5G – dizajn na slikama

Tako smo već spominjali kako će sva tri Samsung Galaxy S23 modela posjedovati više radne taktove čipa: 3,36 GHz Prime jezgre, 2,80 GHz Performance jezgre i 2,02 GHz Efficiency jezgre, u odnosu na konkurenciju.


tekst2sl2 7

A sada nas slična priča prati i kada govorimo o grafičkom procesoru (GPU) Snapdragon 8 Gen 2 čipa. Tako posljednji benchmark rezultati govore kako će GPU raditi na 719MHz, u odnosu na „običnih” 680MHz kod „konkurenata”.

OnePlus Buds Pro 2 – renderi i značajke

Ne znamo koji su to dogovor Samsung i Qualcomm postignuli ali čini se kako će Samsung biti „u prednosti” kada se i taj aspekt snage uzme u obzir.


tekst2sl3 5

Moramo reći kako je Qualcomm imao slučajeva u svojoj povijesti kada je izdavao „nabrijanije” čipove svojim proizvoda. Tako se možemo prisjetiti Snapdragon 855 čipa koji je imao „običnu” izvedenicu (SM8150 ) ali i onu „nabrijaniju” koja je imala nastavak u oznaci (SM8150-AC ), koji je također ima i plus i nazivu, odnosno „Snapdragon 855+.

Samsung Galaxy S23 Ultra dolazi s nabrijanim Snapdragonom 8 Gen 2

Čini se kako će tako nešto biti i u slučaju dogovora Samsunga i Qualcomma, odnosno ime se neće mijenjati. I dalje će to biti Snapdragon 8 Gen 2 ali će se samo tvorničko ime razlikovati.


tekst2sl4 4

Odnosno za ostale će to biti SM8550-AB („obični” Snapdragon 8 Gen 2), dok će Samsung Galaxy S23 modela imati SM8550-AC. Iako neki navodi govore kako će možda ima biti drugačije odnosno kako će ono biti Snapdragon 8+Gen 2, ipak mi u tome baš previše i ne vjerujemo.

Koja je preciznost senzora za analizu bioelektrične impedancije Galaxy Watch pametnih satova?

Službene brojke koje je dao Qualcomm govore kako je Snapdragon 8 Gen 2 do 35% brži u pogledu CPU značajki u odnosu na 8 Gen 1. Te također do 25% brži u pogledu GPU u odnosu na 8 Gen 1.


tekst2sl5 2

Za očekivati je kako će Snapdragon 8 Gen 2 unutar Galaxy S23 modela biti još „moćniji i brži” ali sada iz ovog kuta, teško je reći koliko. Za to je ipak potrebno pričekati dodatne benchmark rezultate odnosno testiranja.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

DRUGI UPRAVO ČITAJU