PAMETNI TELEFONISamsung Galaxy S23 Pro – koncept ili priča koja drži vodu?

Samsung Galaxy S23 Pro – koncept ili priča koja drži vodu?

Apple je predstavio u rujnu svoja dva „najjača” modela iPhone 14 pametnih telefona (iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max). Samsung će početkom godine odnosno u siječnju predstaviti svoju nadolazeću flagship liniju Galaxy S23 modela.

Apple iOS 16 na 69% modela u prosincu – dobro ili loše?

Već i vrapci na grani znaju kako će biti predstavljeni modeli biti raspoređeni u tri predstavnika: Galaxy S23, Galaxy S23 Plus te Galaxy S23 Ultra.

Dok konkurentski Apple posjeduje i na tržište donosi ukupno četiri modela. Ali internet nikada ne spava i zaista nije mirno mjesto. Neki „zli jezici” idemo ih tako za potrebe ovog teksta osloviti su rekli (dali svoje mišljenje) zašto Samsung ne bi predstavio jedan model kao što je iPhone Pro Max?

Apple i Foxconn žele preseliti proizvodnju iPhone-a izvan Kine

I stvarno zašto Samsung ne bi tržištu donio takvu jednu mogućnost odnosno takav jedan model pametnog telefona? Koji bi bio ljutiti rival Apple iPhone „najjačem” pulenu ali bi s druge strane bio pokretan Android platformom.

tekst1sl2 5

Jer mnogi su odavno rekli da je iPhone odličan pametni telefon samo kada bi bio pokretan Android platformom. I vidi zaista šuškanja govore kako bi Samsung možda pri narednim modelima (to znači s linijom Galaxy S23) zaista moga tržištu ponuditi drugačiji pametni telefon iz samog (flagship) vrha ponude.

Xiaomi 13 i Xiaomi 13 Pro predstavljeni – Snapdragon 8 Gen 2, nova Leica kamera i IP68 certifikat

Ovaj detalj odnosno ove glasine možemo pratiti i s još jednog kuta, onoga kako će iduća 2023. biti zaista „presudna” kada se spominje Galaxy S linija pametnih telefona.

sl1n

O tome smo pisali na našim stranicama a članak možete još jednom prelistati (pročitati) odlaskom na poveznicu: „Samsung misli kako će 2023. pasti interes za Galaxy S seriju”.

Samsung Galaxy A54 5G – 8GB RAM, 50MP i 120Hz dokazuju Benchmark rezultati

Tu smo se dotaknuli nekih „natuknica” te smo rekli kako je Samsung predstavljanjem sklopivih pametnih telefona iz Galaxy Z serije, sam sebi „pucao u nogu”.


sl1s23 1
Samsung Galaxy S23 Plus

Jer će korisnici kako godine budu odmicale sve više biti zainteresirani za Galaxy Z odnosno sklopive modele (sada su aktualni Galaxy Z Flip 4 i Galaxy Z Fold 4).

Pametni telefoni na tržištu moraju imati izmjenjive baterije – nalaže Europska Komisija

S druge pak strane govori se kako bi Samsung čak mogao svoj Galaxy S Plus model „pretvoriti” u Galaxy S Pro. Onda bi to (ako se glasine pokažu točnima) značilo kako ćemo 2024. godine umjesto Galaxy S24 Plus na tržištu imati prilike vidjeti Galaxy S24 Pro.


sl1s23
Samsung Galaxy 23

Dok se također spominje kako ćemo već “Pro” umjesto “Plus” modela imati prilike vidjeti i sa Galaxy S23 serijom, sad kome vjerovati? Što bi to točno „Pro” model imao u odnosu na dosadašnji „Plus”, odnosno s kojim ni se elementima i značajkama isti mogao pohvaliti, za sada nam i nije previše poznato.

Opa, Samsung prodao duplo više preklopnih Z Fold i Z Flip mobitela!

Svakako ćemo se vraćati na ovu temu jer zaista mislimo kako bi od „običnog slova na papiru” Samsung tržištu iduće odnosno 2024. godine mogao ponuditi značajno drugačije viđenje Galaxy S24 pametnog telefona u obliku „Samsung Galaxy S24 Pro”.

ROX Beauty božićna akcija

Čime bi naravno još više mogao konkurirati Apple proizvođaču te njegovoj iPhone Pro seriji.

DRUGI UPRAVO ČITAJU