PAMETNI TELEFONISamsung Galaxy S23 Ultra – nasljednik S22 modela i korak više

Samsung Galaxy S23 Ultra – nasljednik S22 modela i korak više

Ponovno smo se odlučili spomenuti (pisati) o Samsung Galaxy S23 liniji pametnih telefona. Odnosno o najjačem modelu među njima, Galaxy S23 Ultra.

Samsung predstavio Family Hub side-by-side hladnjak

To je onaj model koji će napokon na Samsung pametne telefone donijeti 200MP glavnu kameru ali i ponovno podršku i korištenje S-Pen olovk

Samo predstavljanje Galaxy S23 linije, Samsung je odlučio realizirati početkom iduće 2023. godine, točnije u veljači.

A ono što će Samsung Galaxy S23 Ultra model u odnosu na još uvijek aktualni Galaxy S22 Ultra model donijeti na tržište – malo će koga ostaviti ravnodušnim.

Pitanje dizajna isto ali i dosta različito:

Po pitanju dizajna Samsung Galaxy S23 Ultra i neće se baš previše razlikovati u odnosu na svojeg prethodnika. Sam vizualni dizajn ostat će „manje više” isti.

Samsung prihvaća Snapdragon – ovo je kraj Exynosa?

To znači da ne trebamo očekivati neke velike promijene. I dalje će tu biti „oštri” bridovi te nekakav „retro” dizajn koji godinama na svojim modelima njeguje Apple.

Naravno nećemo baš previše govoriti o podršci za S-Pen olovkom. Ona će pri Galaxy S23 Ultra modelu dobiti samo još više značajki i jednostavniji način korištenja.

Samsung Galaxy S23 Ultra: kraj za Exynos – pobjeda Snapdragona

Zasigurno ste već i sami čuli kako će Samsung dolaskom na tržište napokon završiti „s praksom” ugradnje Exynos čipova, u korist Snapdragona. Naravno čitava Galaxy S23 serija bit će pokretana Snapdragon 8 Gen 2 čipovima a ponajviše će se to isticati pri „najjačem” modelu odnosno pri Galaxy S23 Ultra modelu.

Samsung: Galaxy S23 imati će Snapdragon 8 Gen 2 i na tržište dolazi 17.02.2023.

Očekuju se dodatne značajke kada se priča o S-Pen mogućnostima te o kvalitetnim fotografijama. A o samoj autonomiji baterije da i ne govorimo previše.

Dizajn, boje i sam vizualni identitet:

Samsung Galaxy S Ultra modele u svoje dvije posljednje odnosno Galaxy S22 i Galaxy S23 generacije i nije baš previše razlikovao, odnosno i neće ih baš previše razlikovati.

Identičan raspored kamera, isto pozicionirani utor za S-Pen pa i posve identična izrada Galaxy S23 Ultra modela bit će potpuni „blizanac” kao i Galaxy S22 Ultra model.

Zaštita zaslona Samsung Galaxy S23 serije – na fotografijama

I dalje će se tu raditi o staklenoj prednjoj i stražnjoj strani te aluminijskim okvirima. Sada se zasigurno pitate „dobro pa gdje će biti vidljive razlike”?

Jedan od nekoliko elemenata bit će i manji okviri oko zaslona kada pričamo o Galaxy S23 Ultra te ravnija stražnja strana, Ultra pametnog telefona.

Samsung Galaxy S23 Ultra – prikazana (16x zoom) fotografija

Po pitanju boje možemo očekivati crnu izvedenicu (Samsung nju naziva „Phantom Black”) ali također možemo očekivati i bež mode pa i zeleni Galaxy S23 Ultra, što bi po prvi puta zaista bilo zanimljivo za vidjeti i imati.

Zaslon – vrhunski prikaz za vrhunskim dimenzijama

Da, Samsung Galaxy S23 Ultra imat će VRHUNSKI ZASLON. I dalje će tu naravno biti riječ o Dynamic AMOLED zaslonu čija će veličina iznositi 6,8” sa 1440p rezolucijom te LTPO tehnologijom osvježenja prikaza od 120Hz.

Samsung Galaxy S23 Ultra – ovo je ON! [Usporedba značajki]

Očekuju se vrhunske boje i zaista odlična svjetlina prikaza zaslona (očekuje se 2000nita – baš kao što to i iPhone 14 Pro Max mode posjeduje).

Zasigurno ste već čuli (a i mi smo pisali) kako će Galaxy S23 Ultra sa sobom donijeti i ultra zvučni skener otiska prsta čija će velika „površina” osim čitača otiska prsta donijeti sa sobom i neke nove značajke i prečice, ponavljamo o tome smo pisali (čitajte).

samsung galaxy s23 ultra
Samsung Galaxy S23 Ultra

Ako ste se pitali da li će Samsung dolaskom Galaxy S23 Ultra modela „ukloniti” Punch-hole – kažimo KAKO NEĆE! I dalje će „nažalost” tu biti Punch-hole „rupica u zaslonu” unutar koje će se osim prednje kamere (40MP) smjestiti i sve one „super – cool” značajke.

Samsung Galaxy S23 Ultra: kamere čiji je predvodnik 200MP

Jedna od glavnih stavki kojom Galaxy S23 Ultra prikuplja najviše pažnje jesu kamere, točnije ona glavna kamera koja će u odnosu na Galaxy S22 Ultra (108MP) sada raspolagati sa 200MP.

Samsung ponovno ismijava Apple – svi znamo kako se to završilo

Ali ne dajte da vas to previše zavara. Ipak će onako „zadano” (default) pametni telefon snimati fotografije sa 12MP (a ako želite 200MP, to ćete morati dodatni postaviti unutar postavki Kamere).

Idemo mi dalje i kažimo kako će ostale kamere dolaziti sa 12MP (ultraširoka) te 10MP (3x zoom), 10MP (3x zoom). Kako smo već i rekli prednja kamera raspolagat će sa 40MP.

Samsung: Galaxy S23 imati će Snapdragon 8 Gen 2 i na tržište dolazi 17.02.2023.

Iako je još prerano da se govori (i piše) o samoj kvaliteti fotografija i video-zapisa. Samsung tvrdi kako će Galaxy S23 Ultra mnogo kvalitetniji snimati noćne fotografije i video-zapise, čak i kada je potpuni mrak u pitanju.

Apple dolaskom iOS 16.2 donosi promijene za Weather aplikaciju

U prilog tome donosimo dvije fotografije usporedbe (noćne fotografije) Galaxy S23 Ultra u odnosnu na Galaxy S22 Ultra.

samsung galaxy s23 ultra
Samsung Galaxy S23 Ultra / Samsung Galaxy S22 Ultra

Samsung Galaxy S23 Ultra: Specifikacije i benchmark

Da, već smo više puta istaknuli kako će Samsung Galaxy S23 linija dolaziti u globalnoj razini sa Snapdragon 8 Gen 2 čipom. Tako će i biti kada je u pitanju Galaxy S23 Ultra model.

Android 13: Kako provjeriti aktivne aplikacije unutar brzih postavki

Riječ će biti o tvorničkoj oznaci SM8550 a ako još to niste čuli kažimo da će Snapdragon 8 Gen 2 biti globalno dostupan kada se govori o čitavoj Galaxy 23 seriji pametnih telefona.

A sada možemo ići korak dalje. Govori se kako će Snapdragon 8 Gen 2 premašiti po značajkama i snazi čak i Apple A16 Bionic čip.

A da sve ne ostane ovako „obično” i nedorečeno na papiru, tu su i neke značajke s čime će Snapdragon 8 Gen 2 raspolagati kada je u pitanju Galaxy S23 Ultra pametni telefon.

Spominje se kako će dolaziti s CPU-om s jednom X3 jezgrom velike snage koja radi na 3,2 GHz, dvije srednje A715 jezgre na 2,8 GHz i 2x A710 jezgre na 2,8 GHz, plus konačno 3x energetski učinkovite A510 jezgre koje rade na do 2,0 GHz.

Tu će biti i podrška za najnovije tehnologije: Wi-Fi 7, Bluetooth 5.3, UFS 4.0 pohranu, LPDDR5X RAM, Ray Tracing i AV1 kodek.

Zaštita zaslona Samsung Galaxy S23 serije – na fotografijama

Po pitanju dostupnosti interne odnosno radne memorije Samsung Galaxy S23 Ultra i neće donijeti baš previše razlike. Tako možemo očekivati kapacitet interne i radne memorije pri verzijama od: (radna/interna)

  • 8GB/128GB
  • 12GB/256GB
  • 12GB/512GB

Samsung Galaxy S23 Ultra i softverska podrška

Samsung će i po dolasku Galaxy S23 linije, svoje flagship modele obogatiti s Android platformom te One UI korisničkim sučeljem. Riječ će biti o Android 13 platformi te o One UI 5.0 grafičkim korisničkim sučeljem.

Čiji je dolazak na Galaxy S22 modele već započeo a sad tijekom studenog i prosinca možemo očekivati dolazak i na starije Samsung Galaxy modele pametnih telefona i tableta.

Xiaomi 13 Pro imati će 1” senzor glavne kamere

Uostalom detaljan „popis” i podrška za Android 13 (One UI 5.0) modele donosimo i na našim stranicama pa slobodno možete „skoknuti” na popis i provjeriti dali je i vaš omiljeni Samsung na popisu (dolazak) podrške i kada će to biti.

Nemojmo zaboraviti niti (najdužu na tržištu) Samsung podršku za nadogradnjama koja donosi 4 verzije Androida te 5 godina sigurnosne podrške.

Baterija i punjenje:

I ove će godine Samsung svoj „najjači” model opremiti sa 5,000mAh kapacitetom Li-Ion baterije. Ovu generaciju i kapacitet baterije Samsung ne mijenja već godinama.

Ako imate ovih pet Android aplikacija (uzimaju vaše bankovne podatke) – uklonite ih odmah

Tako će i ove godine Samsung Galaxy S23 Ultra donositi mogućnost brzog punjenja pri brzini od 45W (to je onaj USB-C 5A (kabel koji je deblji od običnog).

samsung galaxy s23 ultra
Samsung Galaxy S23 Ultra

Odnosno i podrškom za bežično brzo punjenje pri 15W. Također bit će dostupno (raspoloživo) i reverzibilno punjenje što znači kako ćete prislanjanjem na leđa Galaxy S23 Ultra modela, pametni sat ili slušalice sasvim ih jednostavno moći napuniti.

Cijena i dostupnost

Kako smo i rekli dolazak na tržište i predstavljanje očekuje se u veljači, odnosno krajem siječnja 2023. godine. Po pitanju cijene teško je sada (iz ovog gledišta) reći hoće li Samsung povećati cijene Galaxy S23 linije pa tako i „najjačeg” modela Galaxy S23 Ultra.

Samsung Galaxy S23 Plus – iste dimenzije bolje značajke

Prisjetimo se kako je Galaxy S22 Ultra svojim dolaskom na tržište koštao 1249€. Kako smo i rekli teško je sada tvrditi hoće li cijena biti viša ali za očekivati je kako prateći trendove Samsung će povisiti cijenu Galaxy S23 serije pa tako i Galaxy S23 Ultra modela.

Zaključak

Ovo su otprilike sada sve značajke i detalji koji se dotiču Samsung Galaxy S23 Ultra pametnog telefona. Naravno svi su ove detalji podložni promjenama pa ih je kao takve potrebno ih je uzeti s dozom opreza.

Nadamo se kako ćemo imati prilike uživati u čitavoj Galaxy S23 seriji Samsung pametnih telefona a isto tako i vi zajedno s nama. Kažite nam svoje mišljenje o Galaxy S23 liniji pametnih telefona i što mislite o svemu – javite nam se u komentare.

preporučamo.com

Preporuka

DRUGI UPRAVO ČITAJU