PAMETNI TELEFONISamsung Galaxy S24 serija koristiti će Exynos 2400

Samsung Galaxy S24 serija koristiti će Exynos 2400

Naravno veselje nije previše trajalo. Prisjetite se kada smo svi s veseljem govorili o glasinama Galaxy S3 serije telefona i kada smo isticali kako će na globalnoj razini doći Snapdragon.

Huawei Mate 60 Pro – tri proreza na zaslonu i HarmonyOS 4.0

Tako je i bilo, došli su na tržište Samsung Galaxy S23 modeli telefona i Snapdragon je postao “miljenik” sviju nas. No onda su počele glasine kako tako neće više biti dolaskom Galaxy S24 linije, već kako će se sve vratiti na stare pute.

Samsung Galaxy S24 donosi značajnu promjenu izgleda !

I da, danas ponovno pišemo o toj bolnoj temi ali čini se kako će se ona (nažalost) zaista i ostvariti. Odnosno očito je kako ćemo se vratiti “politici” koju je Samsung njegovao sve do Galaxy S22 serije telefona.

Google Chrome (napokon) dobiva značajnu nadogradnju koja olakšava čitanje

Europska i još neka tržišta Exynos a svi ostali Snapdragon. I da, ponovno se vraćamo na one dobre stare “neiscrpne teme” – dali se Exynos grije, kolika je autonomija baterije itd.

tekst3sl1 5

Već sada znamo kako će ponovno Snapdragon biti “prvak” i bolji u svemu ali nažalost to je naša stvarnost. Prema poznatom tipsteru Ice Universe odluka je donesena. To ima smisla, s obzirom na to da su prethodni Galaxy S vodeći modeli u Europi bili samo Exynos.

Huawei dovodi nove Kirin čipove sa P70 serijom

Dojavljivač zatim potvrđuje specifikacije procesora Exynos 2400. Cortex-X4 prime jezgra radit će na vrhuncu od 3,16 GHz, zatim će dvije Cortex-A720 jezgre raditi na 2,9 GHz, zatim još tri Cortex-A720 na 2,6 GHz i na kraju četiri Cortex-A520 na 1,95 GHz.


tekst3sl1 3

Ove specifikacije poklapaju se s prethodnim curenjem informacija o nadolazećem Exynos 2400 čipu. To bi značilo da će tržišta izvan Europe dobiti Snapdragon 8 Gen 3 sa sličnom CPU konfiguracijom.

Samsung, Apple, Xiaomi – koje su razlike / sličnosti između nadolazećih modela

Ice Universe dalje kaže da će Galaxy S24, S24+ i Galaxy S24 Ultra imati vršnu svjetlinu od 2500 nita – što naizgled potvrđuje još jednu glasinu.

tekst2sl1 3

Konačno, prema izvješću, Galaxy S24+ će imati rezoluciju zaslona od 3120x1440px. Kako se ono kaže: “Ipak ne treba gubiti nadu”. Jer će Galaxy S24 serije telefona tvrtke Samsung sa sobom donijeti ravan dizajn ekrana i Titanium kućište kod “najjačeg” modela telefona, odnosno kod Samsung Galaxy S24 Ultra modela.

Samsung Galaxy S24 Ultra donosi dizajn ravnog ekrana i Titanium

Ipak (prema autoru ovog članka) sve je to manje bitno jer kao da nam stoji neka knedla u grlu kada se sjetimo da na globalnoj razini više neće biti Snapdragon, odnosno Qualcomm Snapdragon Gen 3 (for Galaxy).

tekst1sl1 4
Prikaz okvira nadolazećeg Galaxy S24 Ultra modela !

Čini nam se već sada kako su to bila samo dobra i lijepa vremena i naravno uspomene svakako vrijedne spomena. Ipak mišljenja smo kako je još do predstavljanja Galaxy S24 serije telefona sasvim dugo vremena da se možda i mišljenja čelnika Samsunga promjene.

Samsung Exynos 2400 – flagship čip sa 10 jezgri

Ono što ćemo mi reći je to da nastavljamo pratiti ovu “temu” te ćemo vam o svemu ponovno obavijestiti kada budemo saznali i imali neke nove informacije. Do tada “maštajte” kako je to bilo dobro dok je Snapdragon bio globalno dostupan.

preporucamo.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

DRUGI UPRAVO ČITAJU