PAMETNI TELEFONISamsung Galaxy S24 Ultra snimat će 24MP fotografije

Samsung Galaxy S24 Ultra snimat će 24MP fotografije

Sony Xperia Pro-II donosi rotirajući prsten kamere

Samsung Galaxy S24 linija telefona, koja će biti službeno predstavljena 17. siječnja 2024. godine, već je privukla pažnju javnosti svojim inovativnim značajkama.

Samsung Galaxy S24 serija: kapacitet memorije i pripadajuće boje

Jučer smo istaknuli informacije o kapacitetu radne i interne memorije te bojama dostupnim u seriji. Danas se fokusiramo na kvalitetu fotografija, posebno u “najjačem” modelu ove serije.

Dok većina pametnih telefona i dalje zadržava zadani standard rezolucije od 12 MP za svoje kamere, činjenica je da su senzori od 12 MP postali standard prije nekoliko godina.

Apple donosi promijene kada su u pitanju AirPods slušalice – dolazi jeftiniji model

Suvremena tehnologija omogućila je kombiniranje piksela kako bi se postigla bolja kvaliteta fotografija, ali postoje proizvođači koji prepoznaju potrebu za većom rezolucijom. Primjerice, Apple se odlučio za 24 MP kamere u svojim modelima iPhone 15, koristeći glavne senzore od 48 MP.


2 2

Prema informacijama koje je otkrio Ahmed Qwaider, čini se da i Samsung slijedi ovaj trend. Umjesto standardne rezolucije od 12 MP, Galaxy S24 Ultra će nuditi fotografije od 24 MP.

Samsung Galaxy A55: Poboljšani dizajn i snaga Exynos 1480 procesora

Ova odluka predstavlja dobar balans između detalja i veličine datoteke. Dok 50 MP i 200 MP opcije pružaju izuzetno visoku rezoluciju, 24 MP nudi dovoljno detalja bez značajnog povećanja veličine datoteke.

1 101 10
Aktualni prikaz Galaxy S24 Ultra modela !

Zanimljiva novost koja dolazi s Galaxy S24 Ultra je uvođenje značajke nazvane “Photo Remaster”. Ova inovativna funkcija već je viđena na prijenosnim računalima Galaxy Book4, a koristi napredni AI hardver za brzu i jednostavnu obradu fotografija.

Samsung One UI 6.1 pomoću AI olakšava tipkanje

Ona omogućuje korisnicima da jednostavno odaberu sliku i primijene različite opcije poput Portreta, Remastera ili brisanja. Ova značajka će, prema dostupnim informacijama, biti jednostavna za korištenje s intuitivnim sučeljem.


1 5

Jedna od dodatnih značajki koja se spominje je ND filter, no važno je napomenuti da se ovdje ne radi o stvarnom filtru neutralne gustoće. Umjesto toga, Samsung je implementirao simulaciju naknadne obrade takvog filtra koji će djelovati na RAW slikama.

Tecno Spark 20 Pro – pametni telefon koji donosi 108MP kameru za 100$

Ova značajka već podsjeća na napredne mogućnosti Expert RAW-a, iako je trenutno još uvijek smještena u odjeljku “Expert RAW Labs”, što ukazuje na to da je i dalje u eksperimentalnoj fazi.


n1
Samsung Galaxy S24 Ultra !

Očekuje se da će ove inovacije u području fotografije dodatno podići Galaxy S24 liniju telefona iznad konkurencije.

Xiaomi najavljuje globalno lansiranje HyperOS-a za osam uređaja

Kombinacija visoke rezolucije, napredne obrade slike i intuitivnih opcija omogućit će korisnicima da zabilježe visokokvalitetne trenutke na brz i jednostavan način.

1 141 14
Prikaz detalja kamera Galaxy S24 Ultra modela !

S obzirom na predstavljanje koje slijedi 17. siječnja 2024., ljubitelji tehnologije s nestrpljenjem očekuju otkrivanje svih detalja o ovoj impresivnoj liniji pametnih telefona.

Huawei Nova 12 na tržištu 26.12.2023.

Kao i obično sve ovo uzmimo sa dozom opreza jer se potvrda svega ovog tek očekuje prilikom predstavljanja. Ako budemo imali još neke detalje svakako ćemo iste podijeliti s vama. Zaista se veselimo dolasku Samsung Galaxy S24 modela telefona početkom 2024. godine.

preporucamo.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU