PAMETNI TELEFONISamsung Galaxy S25 i S25 Plus: Hoće li Samsung zadržati ISOCELL GN3...

Samsung Galaxy S25 i S25 Plus: Hoće li Samsung zadržati ISOCELL GN3 senzor ili prijeći na Sony?

Xiaomi Redmi Note 13 Pro: Amazon otkriva cijene u EU

Iako nas dijeli još nekoliko godina od 2025., već kruže glasine na internetu o potencijalnim promjenama u tehnologiji kamera koje bi mogle značiti veliku razliku za Samsung Galaxy S25 i S25 Plus pametne telefone.

Samsung Galaxy S24 Ultra snimat će 24MP fotografije

S obzirom na špekulacije o mogućem prelasku s vlastitog ISOCELL GN3 senzora na senzore tvrtke Sony, mnogi ljubitelji tehnologije čekaju s nestrpljenjem kako bi vidjeli kakav će pravac Samsung odabrati.

Iako se u početku činilo da bi Samsung mogao krenuti putem Sonyjevih senzora za svoje buduće vodeće modele, nedavno izvješće stavlja tu informaciju pod znak pitanja.

Napredni senzori za budućnost: Samsungov iskorak s ISOCELL Vizion 63D i Vizion 931

Serijski tipster Revegnus, poznat po preciznim informacijama, tvrdi da bi Samsung mogao i dalje vjerovati u svoj ISOCELL GN3 senzor, koji već koristi u Galaxy S23 i S23 Plus, te ga planira implementirati i u Galaxy S25 i S25 Plus.


naslovna 1

ISOCELL GN3, predstavljen 2022. godine, predstavlja vrhunsku tehnologiju s Tetrapixelom, spajajući četiri piksela u jedan radi poboljšane osjetljivosti pri slabom osvjetljenju i smanjenja šuma.

Apple donosi promijene kada su u pitanju AirPods slušalice – dolazi jeftiniji model

Ovaj senzor također podržava snimanje 8K videa pri 30fps, 4K videa pri 120fps i FHD videa pri 480fps, pružajući visoku kvalitetu slike, brze performanse i podršku za visoku razlučivost videa.


naslovna 8

Unatoč impresivnim značajkama ISOCELL GN3, senzori tvrtke Sony tradicionalno su bili prvi izbor mnogih proizvođača pametnih telefona zbog iznimne kvalitete slike, većih brzina očitavanja i šireg dinamičkog raspona.

Samsung Galaxy S24 serija: kapacitet memorije i pripadajuće boje

Iako je ISOCELL GN3 sposoban senzor, postavlja se pitanje može li parirati Sonyjevim senzorima u pogledu performansi i kvalitete slike.


2 4

Ako Samsung odluči ostati uz ISOCELL GN3 senzor za Galaxy S25 i S25 Plus, to bi moglo zahtijevati dodatne napore u softveru i čipsetu kako bi se postigle maksimalne performanse kamere.

Samsung Galaxy A55: Poboljšani dizajn i snaga Exynos 1480 procesora

Softverske optimizacije i snalažljiva upotreba čipseta često su ključni faktori u postizanju vrhunske kvalitete fotografija na pametnim telefonima.


2 15
Prikaz gornjeg i donjeg brida Galaxy S24 te Galaxy S24 Plus modela !

Važno je napomenuti da Samsung već nagovještava svoje planove za uvođenje vlastite AI revolucije s nadolazećim One UI 6.1 i serijom Galaxy S24.

Samsung One UI 6.1 pomoću AI olakšava tipkanje

Ova integracija umjetne inteligencije može značiti značajna poboljšanja u kvaliteti slike, bez obzira na senzor koji Samsung konačno odabere za Galaxy S25 i S25 Plus.


4 10
Prikaz lijevog i desnog brida Galaxy S24 te Galaxy S24 Plus modela !

Unatoč svim nagađanjima, još uvijek je prerano sa sigurnošću tvrditi koji će senzor krasiti buduće modele Galaxy S serije.

Sony Xperia Pro-II donosi rotirajući prsten kamere

Samsung bi mogao ostati pri vlastitom ISOCELL GN3 senzoru, preći na Sonyjeve senzore ili čak predstaviti potpuno novi vlastiti senzor. Ovisno o razvoju tehnologije i tržišnim zahtjevima, sve opcije su otvorene.

nn111nn111

U zaključku, i dalje ostaje pitanje hoće li Samsung Galaxy S25 i S25 Plus donijeti evoluciju u tehnologiji kamera zahvaljujući ISOCELL GN3 senzoru ili će se odlučiti za promjenu prema Sonyjevim senzorima.

Apple prestaje prodavati svoje Watch 9 i Watch Ultra 2 satove u Americi

S obzirom na povijest inovacija i tehnološkog napretka, sigurno je da će ljubitelji tehnologije pažljivo pratiti razvoj događaja kako bi saznali koje će kamere krasiti sljedeće vodeće pametne telefone tvrtke Samsung.


preporucamo.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU