PAMETNI TELEFONISamsung i LG pametni telefoni u opasnosti su od malware napada –...

Samsung i LG pametni telefoni u opasnosti su od malware napada – razlog je Android certifikat

Ako kojim slučajem posjedujete (a sigurni smo da imate) Samsung pametni telefon ili LG pametni telefon, ovaj članak svakako vas molimo da ga pročitate do kraja.

Samsung od iduće godine još brže donosi Android nadogradnje

Razlog brige je dostupnost odnosno procurjeli Android certifikat koji je dospio na internet. Da malo priču pojasnimo svi oni Samsung i LG pametni telefoni koji posjeduje MediaTek čipove imaju i više nego osobite razloge za brigu.

Upravo taj dostupan (lako dostupan) Android certifikat za sve one koji vole kreirati zlonamjerni softver – kao stvoren je za umetanje malware zlonamjernog koda.

Android Google Play trgovina na meti malware napada – uklonite ove aplikacije

Unutar bilo koje Android aplikacije koja se već nalazi na „vašem” pametnom telefonu. Iako još Samsung i LG nisu naveli svoje osvrte na ovu priču, doznajemo kako Google već radi na pronalasku rješenja.


tekst2naslovna 6

Za sada je jedini „spas” da korištenje vašeg Samsung ili LG pametnog telefona koji pokreće MediaTek u aktualnim danima jednostavno malo opreznije koristite.

Ako imate ovih pet Android aplikacija (uzimaju vaše bankovne podatke) – uklonite ih odmah

Čini se (iako za sada nije potvrđeno) kako će Google posegnuti za promjenom Android certifikata koji se nalaze unutar Samsung i LG pametnih telefona.


tekst3sl3 4

A svi jako dobro znamo kako je to veliki i dugotrajni proces i kako se isti ne može obaviti i dovršiti „preko noći”. Kako smo već i rekli ako koristite Samsung i LG pametne telefone koji pokreće neki MediaTek čip, jednostavno malo „opreznije” koristite vaš omiljeni pametni telefon.

LG V50 ThinQ dobio Android 12

Ipak osim Googlea u pronalasku zajedničkog rješenja sudjeluju aktivno Samsung i LG ali i ostale sigurnosne agencije koje brinu za sigurnosti i bezbrižno korištenje interneta.


tekst3naslovna 7

Ako se malo prisjetimo „povijesti” i nismo često imali pisati o curenju Android certifikata na internetu, stoga ovakav slučaj zaista predstavlja sigurnosni propust za Android a i za samu kompaniju Google.

LG C2 i G2 OLED televizori dobili (Dolby Engine v32.05) nadogradnju

Kako navode iz XDA Foruma, Samsung je svjestan već duže vrijeme kako Android ima velikih problema sa svojim certifikatima. I već duže vrijeme ovaj Južno Korejski proizvođač radi na prevenciji kako bi se taj problem (a sada je zaista aktivan) prošao što jednostavnije – bezbolnije za Samsung vlasnike pametnih telefona.


tekst3sl2

Za sada LG nije dao svoj stav ali sigurni smo kako usprkos i ne baš aktualnim modelima, ova tvrtka radi već na ispravku problema s Android certifikatom.

Samsung proizvodi 70% zaslona za iPhone 14 modele

Svakako ćemo nastaviti pratiti „priču” i razvoj ove situaciju. A ako i vi sami primjetite neke novitete, svakako ih možete podijeliti s nama. Naravno sigurnosti svih nas na internetu, zajednički nam treba biti cilj sviju nas, odnosno zajednička dobrobit za sve.

DRUGI UPRAVO ČITAJU