BiznisSamsung i OpenAI sklapaju suradnju u vezi proizvodnje AI čipova

Samsung i OpenAI sklapaju suradnju u vezi proizvodnje AI čipova

ChatGPT je tijekom protekle godine privukao pažnju širom svijeta kao napredni chatbot temeljen na umjetnoj inteligenciji (AI). Razvijen od strane američke tvrtke OpenAI, ChatGPT se ističe po sposobnosti pružanja detaljnih odgovora i pratnji konverzacije s korisnicima.

OpenAI traži milijarde dolara za izgradnju tvornice AI čipove

OpenAI, kao vodeća tvrtka u području umjetne inteligencije, igra ključnu ulogu u oblikovanju budućnosti AI tehnologije. Trenutno, OpenAI pokreće i Microsoftov Copilot AI chatbot, što dodatno potvrđuje njegovu važnost u industriji.

2 17

Izvješće Reutersa otkriva da je izvršni direktor OpenAI-ja, Sam Altman, nedavno posjetio Južnu Koreju kako bi se sastao s rukovoditeljima tvrtki za proizvodnju čipova, poput Samsung Electronics i SK Hynix.

OpenAI (ChatGPT) planira proizvoditi čipove – trebamo li strahovati?

Glavna tema razgovora bilo je potencijalno partnerstvo u proizvodnji poluvodičkih čipova s fokusom na obradi umjetne inteligencije. Altmanova posjeta ukazuje na mogućnost suradnje između OpenAI-ja, jednog od najvažnijih igrača u AI industriji, i dviju renomiranih tvrtki koje se bave proizvodnjom čipova.


1 4

Prema Reutersu, Altman je zainteresiran za prikupljanje sredstava kako bi pokrenuo pothvat čipova u partnerstvu sa Samsungom i SK Hynixom.

Redmi Note 3 – lekcija konkurenciji

Cilj mu je razviti poluvodičke čipove koji bi bili specijalizirani za obradu umjetne inteligencije. Ove čipove bi potencijalno koristile napredne AI sustave, čime bi se poboljšala njihova učinkovitost i performanse.

1 161 16

Samsung i SK Hynix su poznati po proizvodnji HBM (High Bandwidth Memory) čipova, ključnih komponenti u računalnim čipovima visokih performansi, često korištenim za zadatke temeljene na umjetnoj inteligenciji.

Netflix ukida “osnovni” paket od 11,99$

Altmanov sastanak s izvršnim direktorima Samsung Semiconductor, kao i s čelnicima Samsung Foundry, Samsung Memory i System LSI podjela, sugerira ozbiljan interes za stvaranje održive suradnje koja bi rezultirala proizvodnjom AI-optimiziranih čipova.


tekst3naslovna

Vrijedi napomenuti da, dok SK Hynix fokusira svoje aktivnosti na dizajn i prodaju memorijskih čipova, Samsung Electronics ima kapacitet proizvodnje poluvodičkih čipova kroz svoju podružnicu Samsung Foundry.

Stigao je S24 Ultra, evo prvih dojmova

Samsung Foundry se ističe kao jedna od rijetkih tvrtki sposobnih proizvesti 7nm ili više napredne poluvodičke čipove, što ih čini konkurencijom samo nekoliko svjetskih tvrtki, poput TSMC i Intela.

tekst1naslovna1tekst1naslovna1

I dok SK Hynix najavljuje svoju ambiciju da postane “potpuni dobavljač AI memorije”, Samsung Semiconductor očekuje poboljšanje tržišta memorije nakon godine prenatrpanosti, koja je rezultirala prvim gubitkom u povijesti tvrtke.

Samsung Galaxy S25: Otkriveni detalji o moćnom Exynos 2500 čipu

Očekuje se da će suradnja između OpenAI-ja, Samsunga i SK Hynixa imati dalekosežne posljedice na području razvoja AI tehnologije i proizvodnje čipova, otvarajući put novim inovacijama i unapređenjima u području umjetne inteligencije.

preporucamo.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU