TVSamsung predstavlja Neo QLED, MICRO LED i OLED televizore za 2023.

Samsung predstavlja Neo QLED, MICRO LED i OLED televizore za 2023.

Samsung široki portfelj ponuda pomaže korisnicima stvoriti vlastita prilagođena iskustva s uređajima koje koriste svaki dan i to uz još inteligentniju tehnologiju. Ove godine, Samsung je otišao jedan korak naprijed u svojem kontinuiranom razvoju na putu ka pojednostavljenju svakodnevnog života korisnika kroz SmartThings platformu i besprijekornu integraciju više uređaja u cjelokupni ekosustav pametnog doma. 

„U 2023., mi pomičemo granice inovacija kako bi ponudili korisnicima ne samo vrhunsku sliku na zaslonu, već i holističko, premium iskustvo uređaja koji su prilagođeni baš onome što trebaju i žele unutar svog povezanog doma. Sa SmartThings aplikacijom, naša napredna tehnologija je odlična i intuitivna čime stvara održiviji način života koji je svakim danom sve pristupačniji i ugodniji“, rekao je Cheolgi Kim, izvršni potpredsjednik Visual Display Business odjela u tvrtki Samsung Electronics. 

Neo QLED – vrhunska i povezana iskustva 

Najnoviji modeli Samsung Neo QLED 8K i 4K televizora pružaju korisnicima premium mogućnosti koje su u skladu s njihovim svakodnevnim potrebama. Kvalitetu prikaza na Neo QLED televizoru pokreće napredni Samsung Neural Quantum Processor koji podržava Quantum Mini LED-lit TV s 14-bitnom obradom i AI upscaling tehnologijom, omogućavajući značajke kao što su Shape Adaptive Light Control i Real Depth Enhancer Pro za trodimenzionalni, živopisni prikaz slike. 

Neo QLED za 2023. godinu također nadilazi samo jasnu sliku. S panelom visoke rezolucije i Samsung algoritmom pokreće novu Auto HDR Remastering značajku koja koristi AI tehnologiju dubinskog učenja za analizu i primjenu High Dynamic Range (HDR) efekata u stvarnom vremenu na Standard Dynamic Range (SDR) sadržaj koji se temelji na scene-by-scene principu. To omogućuje stvaranje SDR prikaza svjetlijim i življim za maksimalni doživljaj i uranjanje u sadržaj.  

Dodatno, SmartThings korisnici više ne trebaju kupovati poseban SmartThings priključak za povezivanje i kontrolu Zigbee i Thread uređaja. U 2023., SmartThings Zigbee & Matter Thread One-Chip modul bit će izravno ugrađen u Samsung uređaje. Za ultimativno iskustvo povezanosti, SmartThings platforma automatski sinkronizira uređaje za lakšu kontrolu i to ne samo Samsung uređaja, već produkta trećih strana i IoT uređaja1. 

 • Chat Together: Korisnici mogu jednostavno ući u live chat grupu kako bi podijelili mišljenja, reagirali i razgovarali u stvarnom vremenu s drugima koji također gledaju isti sadržaj. 
 • ConnecTime: Olakšava preuzimanje videopoziva s povezanih uređaja, pružajući veću platformu za online video razgovore na televizoru i glatki prijelaz na manji uređaj ako korisnik ipak želi otići i prenijeti poziv na drugi zaslon. 
 • 3D Map View: Dizajniran kako bi omogućio praktičnu kontrolu i nadzor povezanih uređaja, Samsung 3D Map View korisnicima pruža pogled iz ptičje perspektive na njihov dom i sve njihove SmartThings uređaje. 

MICRO LED i Samsung OLED – proširene opcije za gledanja sadržaja 

2023 MICRO LED linija nudi modele televizora u rasponu od 50 do 140 inča2 kako bi korisnicima omogućili širok izbor opcija za neusporedivu kvalitetu prikaza slike na zaslonu, kao i nevjerojatan doživljaj. Zahvaljujući svojoj modularnoj prirodi, MICRO LED nije vezan oblikom, omjerom i veličinom, već se može u potpunosti prilagoditi korisniku i njegovim željama. MICRO LED dolazi bez okvira, neovisno o konfiguraciji, pa je granica između zaslona i stvarnog života gotovo nevidljiva, uglađena. 


samsung new screens dl2

Kako bi korisnicima pružili još više mogućnosti za gledanje sadržaja, Samsung OLED linija za 2023. godinu sada je dostupna u 55, 65 i novim ultra velikim 77-inčnim modelima. Najnoviji Samsung OLED modeli dolaze s Quantum Dot tehnologijom, koja je razvijena za Neo QLED televizore, kao i Neural Quantum Processors kako bi zadržali svu snagu OLED tehnologije, dok istovremeno unaprjeđuju ograničenja u svjetlini i prikazu boja. 

Proširena linija uređaja dolazi s brzinom osvježavanja od 144Hz i svim Samsung pametnim značajkama, uključujući Samsung Gaming Hub. Po prvi put ikada na OLED televizoru, Samsung OLED modeli dolaze s AMD FreeSync Premium Pro certifikatom za ultimativno OLED gejming iskustvo. 

Za proširenje opcija gledanja sadržaja, Samsung nudi Samsung TV Plus platformu na svim svojim pametnim televizorima. Besplatni TV programi podržani oglasima (FAST) i video-on-demand usluge isporučuju više od 1,800 kanala na globalnoj razini, uključujući 50 privatnih i operativnih kanala, dosežući 24 zemalja i 465 milijuna uređaja diljem svijeta putem Samsung televizora i pametnih telefona. Riječ je o 100% besplatnoj platformi koja ne zahtjeva nikakva preuzimanja, pretplate ili dodatne uređaje. 

Istražite novi svijet gejminga uz Samsung Gaming Hub 

Samsung Gaming Hub, novo središte za gejming na Samsung Smart TV uređajima, nudi korisnicima neograničeni pristup tisućama njima omiljenim videoigricama od partnera kao što su Xbox, NVIDIA GeForce Now, Amazon Luna i Utomik, bez preuzimanja, ograničenja pohrane ili potrebnih konzola. Štoviše, ovo je najintuitivnije gejming iskustvo gdje korisnici mogu samo jednostavno uključiti svoj televizori i gejmati. 


samsung new screens dl3

Predstavljen prošle godine, Samsung Gaming Hub donosi nevjerojatnu kvalitetu slike i jedan potpuno novi pristup gejmingu – multitasking opcije, proširena partnerstva i 4K streaming. Gejmeri čak mogu gledati više vrsta sadržaja u isto vrijeme. 

U 2023., nadogradnja GameBar 3.0 sučelja s MiniMap Sharing3 i Virtual Aim Point opcijama, obogaćuje doživljaj za svaku vrstu gejmera. MiniMap Sharing omogućuje korisnicima da na bilo kojem zaslonu imaju prikaz „mini mape“ njihove videoigre, dok je Virtual Aim Point dizajniran za akcijske videoigre iz prvog lica (FPS – First-person shooter), osiguravajući uočljiviji križić za ciljanje protivnika i izvedbu savršene akcije. 

Samsung Gaming Hub je također dostupan na Samsung pametnim monitorima i gejming zaslonima – uključujući Odyssey liniju uređaja. S Odyssey Ark, gejmeri mogu na temelju svoje željene orijentacije rotirati monitor vertikalno ili horizontalno te uživati u impresivnim videoigricama s 55-ičnim 1000R zakrivljenim zaslonom uz izuzetno moćan zvuk. 

Poboljšajte svoj životni stil uz proširenu ponudu Lifestyle uređaja i novih značajki  

Životne potrebe korisnika neprestano se mijenjaju. U skladu s time, Samsung je predstavio nove lifestyle uređaje i značajke kako bi podigli korisničko iskustvo na višu razinu, omogućavajući korisnicima da prilagode način na koji gledaju i doživljavaju sadržaj na zaslonu. 

 • The Premiere 8K: U 2023. Samsung predstavlja novu iteraciju svojeg laserskog projektora – The Premiere 8K. Projektor ultra kratkog dometa sada dolazi s 8K modelom, pružajući isti ultra veliki zaslon u još većoj rezoluciji. Podržava maksimalnu veličinu prikaza od 150 inča za masivni zaslon s odgovarajućom rezolucijom izvrsne kvalitete. 
 • The Freestyle sa Smart EDGE Blending tehnologijom: The Freestyle je ultimativni, fleksibilni uređaj koji omogućava korisnicima da gledaju što god žele bez obzira na lokaciju. U 2023., korisnici mogu iskoristiti prednosti nove Smart EDGE Blending značajke za korištenje dva uređaja istovremeno i gledanje sadržaja u 21:9 konfiguraciji bez ručnog postavljanja ili podešavanja. The Freestyle za 2023. godinu će također imati podršku za Samsung Gaming Hub za još više zabave u pokretu. 
 • Novo UI sučelje i dodaci: U 2023. godini, Samsung predstavlja novi i poboljšani Art Store sa značajkama, kao što su preview at-a-glance i proširene ponude sadržaja, koje imitiraju iskustvo posjeta galeriji ili muzeju. Također, novost je mogućnost odabira metalnog okvira za The Frame televizor za što elegantniji i luksuzniji izgled. Najnovija Samsung linija televizora može se montirati uz pomoć Auto Rotating Wall Mount & Stand dodatka koji donosi automatsku rotaciju zaslona i vertikalno iskustvo gledanja, kao što je to na The Sero televizoru, na The Frame i Neo QLED. 


samsung new screens dl1

Svakodnevna održivost uz Samsung zaslone 

U skladu s najnovijom strategijom za zaštitu okoliša predstavljenoj u 2022. godini, tvrtka Samsung ustrajno radi sa svojim partnerima i korisnicima na ekološkoj osviještenosti, pružajući širi utjecaj tijekom životnog ciklusa uređaja. Kao rezultat toga, svaki je korak više ekološki osviješten, od učinkovitijeg procesa proizvodnje do smanjenja pakiranja i promjene načina na koji korisnici koriste svoje uređaje. 

 • Reciklirani materijali: Za 2023. liniju uređaja, Samsung će zamijeniti 20% dijelova nosača, koji se koriste za SolarCell Remote daljinski upravljač, s recikliranom plastikom iz oceana. Osim toga, glavni dijelovi ploče za napajanje koriste reciklirane aluminijske limenke i bakar čime zamjenjuju otprilike 12% originalnih korištenih materijala. 
 • Smanjenje utjecaja proizvodnih procesa: Samsung je dizajnirao lagani kalup za injekcijsko prešanje koji zahtijeva manje materijala i sa strukturom koja se može prenamijeniti, čime se smanjuje ukupna potrošnja energije i resursa potrebnih za proizvodnju. 
 • AI Energy Saving Mode: Putem SmartThings platforme, Samsung 2023 televizori imaju podršku za AI Energy Saving Mode način rada s kojim pomažu korisnicima da uštede više energije koristeći nove opcije. SmartThings Energy usluga na televizorima pomaže i u smanjenju ugljičnog otiska s jednostavnim promjenama, kao što je automatsko prebacivanje u Energy Saving Mode način rada na određenim uređajima kada se ne koriste. Uz 3D Map View bit će lakše postići holistički pregled povezanih uređaja te implementirati ideje za uštedu energije. 
 • Ekološko pakiranje: U 2023. godini, Samsung ekološko pakiranje dolazi s minimalnim printom tako da se i u proizvodnji troši manje tinte. Samsung će koristiti papirnatu traku kako bi smanjio upotrebu plastike u svojoj ambalaži, a uz to će i veličina pakiranja biti reducirana kako bi se smanjile ukupna emisija ugljika. 

Višedimenzionalno akustično okruženje i kvaliteta zvuka s AI 

Vrhunski doživljaj zaslona upotpunjuje besprijekoran zvuk. Samsung televizori dolaze s impresivnim ugrađenim zvučnicima, ali oni također sadrže i moćne audio značajke i uređaje za stvaranje još boljeg kinematografskog iskustva gledanja sadržaja. 


samsung new screens dl5f

 • AI Sound Remastering: U 2023., vodeći Samsung televizor i soundbar nude Sound Remastering značajku, koja koristi AI za „remasteriranje“ svakog zvučnog objekta, kako bi se osiguralo da su glasovi jasni, da zvukovi okoline u potpunosti okružuju prostoriju i da svaka komponenta ima pravilnu razinu glasnoće. 
 • Novi soundbarovi: Uz HW-Q990C flagship soundbar s 11.1.4 kanalnim zvukom i podrškom za Dolby Atmos, ultra-slim HW-S800B soundbar nudi moćan, impresivan Dolby Atmos zvuk iz 3.1.2 kanalnog uređaja visokog samo 40mm i dubokog 38mm. Ovaj soundbar se lako postavlja uz bilo koji televizor te uvijek nudi čist zvuk s dubokim, prodornim basom. 
 • Q-Symphony: Uz novu iteraciju harmonije između televizora i soundbara, 2023. Q-Symphony značajka pružit će znatno unaprijeđen zvuk. Tako se soundbar povezuje s televizorom i njegovom Neural Processing Unit tehnologijom za analizu audio signala i obradu svakog pojedinačnog zvuka za stvaranje više detalja nego ikad prije. 

Ove audio značajke i uređaji upotpunjuju iskustvo gledanja sadržaja tako da je Samsung portfelj proizvoda za 2023. godinu dosad najpovezaniji, najmoćniji i najprilagodljiviji, a koji korisnicima pruža ultimativni i potpuno personalizirani ekosustav uređaja. 

Za više informacija o uređajima koje Samsung predstavlja na CES 2023 sajmu posjetite www.samsung.com.    

preporucamo.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU