TutorijaliServis računala za otklanjanje kvarova

Servis računala za otklanjanje kvarova

Neovisno o tome radite li u IT industriji ili svoje digitalne uređaje koristite samo kao podršku na svom regularnom poslu, bitno je da su vaš mobitel, laptop i PC uvijek dobro organizirani. Zbog toga je često dobro evaluirati stanje vašeg uređaja i vidjeti je li vam potreban servis računala. Nema gore situacije od one u kojoj vam se naglo gube podaci ili neki bitan program – to definitivno valja izbjegavati.

Dakle, ako imate neke bitne podatke ili procese na svom računalu, bilo bi dobro da se fokusirate na to kako da iste sačuvate od silnih problema i grešaka koji se mogu javiti na baš svakom računalu. Za početak, vjerojatno se pitate koje se sve greške i problemi mogu dogoditi. Tu smo da vam objasnimo!

Contents

Vaš uređaj može biti zaražen virusima.

Nažalost, takvo je doba u svijetu da se virusi pojavljuju apsolutno svugdje. Zbog toga je jako bitno imati dobar antivirusni program koji će vaše datoteke zaštiti od uništavanja i koruptiranja. Viruse možete uhvatiti tako što preuzimate raznorazne datoteke iz nepouzdanih izvora, ali isto tako možete iste dobiti i tako što se u nekoj instalaciji skriva “zla datoteka” koja mijenja staru, ispravnu datoteku (recimo .dll datoteke koje su potrebne za izvedbe mnogih programa). 

Antivirusni programi jako su korisni i obavještavaju vas postoji li kakva opasnost na vašem računalu. Osim što ih mogu detektirati, ovi programi obično ovakve viruse mogu i uništiti te ih staviti “u karantenu” gdje više ne mogu biti štetni za računalo. Kako virusi uništavaju kod drugih datoteka, tako se i njihov kod može uništiti. Bitan je redovan servis računala i paziti na to da se ne zarazite.

Vaš software može imati grešku u sebi.

Iako ova pojava nije direktno vezana za viruse, definitivno je česta. Računalo obavlja milijune i milijune procesa svakodnevno, a u svakom od njih može se desiti bilo kakva greška. Ponekad najmanje greške za sobom vuku neke veće greške i, na kraju dana, one mogu postati dovoljno velike da onemoguće otvaranje nekog programa ili čak naprave problem s operativnim sustavom.

Vaš hardware može biti neispravan.

Dakle, osim vašeg software-a, veliki problem možete osjetiti i kod fizičkih komponenta računala. Zbog mehanike rada, te se komponente mogu pregrijavati, ali se mogu i fizički potrgati ako svoje računalo odlažete na vlažna mjesta ili ga pak znate “baciti” na krevet. Postoji puno razloga da samo jedan čip u vašem računalu pregori, što ponekad može uzrokovati probleme u kompletnom sustavu. Dakle, jako je bitno da se ove stvari što prije saniraju od strane nekoga tko se dobro razumije u njih, a to je servis računala.

Možete imati neadekvatnu programsku podršku.

Postoje “programi” koji su zapravo napisani u vrlo primitivnim jezicima, a radi se o kodovima koji se koriste u povezivanju fizičkih komponenti računala s kompliciranijim programima. Najpoznatiji primjeri ovih krucijalnih kodova upravo su driveri i operacijski sustavi. Obje komponente moraju biti u potpunosti ispravne kako bi mogle povezivati fizički dio vašeg računala uz onaj koji je programska podrška. Dakle, imajte na umu da to što vaš “mikrofon ne radi” može biti greška u driverima ili poveznici, a ne konkretno mikrofonu. Svakako će vam pomoći servis računala.

Panda antivirus

Kratko smo spomenuli važnost antivirusa – oni mogu prepoznati raznorazne viruse, ali i obične sigurnosne prijetnje, te ih ili ukloniti ili na neki način staviti “u karantenu” da oni više nisu funkcionalni. Antivirus je jako bitan za svako računalo, a posebice je bitan za one koji iz nekog razloga nemaju kopije svih svojih bitnih datoteka i ne rade sigurnosne backupove – ako imate virus, u problemu ste, jer vaše datoteke mogu nestati svaki čas.

Panda antivirus je program koji će vam pomoći da zaštite vaše računalo jednostavno i sigurno. Dakle, samo ga je potrebno instalirati – ne morate prčkati po postavkama ili ga ažurirati. U svakom trenutku, Panda antivirus obavijestit će vas o potencijalnim greškama ili problemima u vašem računalu. Jedna prednost ovog programa jest što radi iz clouda, odnosno ne morate imati veliku količinu datoteka spremljenu na svoje računalo. 

Po razini detekcije, Panda je najbolji antivirusni program i prelazi i avast, i AVG i kapersky i Bitdefender kodove. Dakle, izaberite za sebe jednu od opcija – essential, advanced, complete ili premium, isprobajte sve funkcije koje vas zanimaju i javite se programskoj podršci koja radi 24 sata dnevno, svih 7 dana u tjednu. Ne brinite, ako vam se program ipak ne svidi, u 30 dana možete dobiti povrat novaca – ipak, vjerujemo da ćete vidjeti prednost u ovakvim programima.

Slični postovi:

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

DRUGI UPRAVO ČITAJU