TutorijaliSilikonske maskice za mobitel su najpopularnije na tržištu

Silikonske maskice za mobitel su najpopularnije na tržištu

Svake godine top modeli mobitela poznatih brendova na tržište dolaze sa sve većom i većom cijenom, te danas koštaju nekoliko tisuća kuna.

Osim što im raste i cijena, raste i rizik oštećenja zbog materijala izrade kojim se želi postići što lakša gramaža uređaja i ekrana od ruba do ruba.

Zato maskice za mobitel štite od oštećenja i padova, a cijenom od svega stotinjak kuna bila bi šteta ne investirati u ovu vrstu zaštite.

Zbog čega koristiti maskicu za mobitel?

Mobiteli se danas sve češće razbijaju zbog zoga što su mnogo osjetljiviji nego prije nekoliko godina. Svaki dio mobitela danas može stvoriti kritično oštećenje za rad, stoga biste uvijek trebali pokušati zaštititi mobitel korištenjem neke od zaštitnih maskica.

Budući da se mobiteli danas temelje na velikom ekranu preko cijele prednje strane kučišta, prilikom svakog pada može doći do pucanja stakla koje je veoma osjetljiv materijal.

Trebali biste koristiti zaštitne maskice za mobitel koje će u slučaju pada zaštititi mobitel i uštedjeti vam velike količine novaca kojima biste inače platili popravak.

Nisu samo maskice zaštita za mobitel, već i folija ili dodatno staklo za ekran mobitela. Budući da se kod stražnjih maskica ekran ne štiti, ova kombinacija je obavezna kako bi se mobitel u potpunosti zaštitio.

Osim samog pada, do oštećenja ekrana može doći i držanjem mobitela u džepu sa nekim drugim predmetom, poput recimo ključa od automobila.

Zbog čega koristiti maskicu za mobitel?

Vrste maskica za mobitel

Prema izgledu razlikuju se tri najpopularnija modela, a to su: stražnja zaštitna maskica za mobitel, futrola za mobitel, te preklopna maskica.

Prema materijalu izrade dijelimo ih na silikonske, plastične i kožne, a u nastavku o svakoj vrsti napisati ćemo nešto više detalja.

Stražnja zaštitna maska najčešće je izrađena od silikona ili plastike, a glavna prednost joj je što ne otežava korištenje mobitela.

Kao što svaka stvari ima manu, tako je kod ove maskice mana što ne štiti ekran od udarca niti grebanja. Na sreću, mana je ispravljiva korištenjem zaštitnog stakla na ekran, koje se jednostavno zalijepi na ekran i u kombinaciji za stražnjom maskicom pruža potpunu zaštitu mobitela.

Futrole za mobitel najčešće su pamučne i kožne, a služe kao torbica za mobitel. U njih se mobitel sprema i prije svakog korištenja potrebno ga je izvaditi van.

Upravo tu nespretnost za korištenje možemo svrstati u mane, a prednost je gotovo nemoguće oštećenje pri bilo kojem padu.

Preklopne maskice hit su kod starije populacije, te štite i kućište i ekran mobitela. Jeftine maskice za mobitel često znaju pucati prilikom padova, stoga ukoliko ste se odlučili na kupnju preklopne maskice nemojte štedjeti i izabrati najjeftiniji model.

U većini slučajeva su cijele plastične ili kožne, a glavna mana im je otežano korištenje mobitela i nespretnost tijekom slikanja kamerom.

maskice za mobitel
Silikonske maskice za mobitel su najpopularnije na tržištu

Maskice za mobitel za ekstremne uvjete

Postoje i one malo manje popularne maskice nepotrebne širokoj populaciji koje u potpunosti štite mobitel.

Glavni razlog zbog čega nisu previše popularne je njihov glomazni izgled, no i dalje se nalaze na tržištu zbog određenih kupaca.

Ove maskice štite mobitel od udaraca, grebanja, vode i svih ostalih stvari koje bi mogle utjecati na oštećenje, a koriste ih najviše radnici.

Ukoliko radite posao gdje je mobitel izložen opasnosti od ispadanja iz džepa, udarca ili nečeg strećeg, ove maskice su definitivno odličan izbor za vas.

maskice za mobitel za ekstremne uvjete
Maskice za mobitel za ekstremne uvjete

Koju maskicu za mobitel izabrati?

Najpopularnije maskice, a ujedno i najbolje kada zbrojimo prednosti i mane su silikonske maskice za mobitel.

One prilikom pada ublažavaju udarac, te štite kućište mobitela odlično zbog silikona. Kada se u kombinaciji sa njima koristi i zaštitno staklo za ekran mobitela, mobitel je osiguran od oštećenja, a pritom zbog zaštite nema nikakvih teškoća kod korištenja, kao što je slučaj sa preklopnom maskicom ili futrolom za mobitel.

Gdje kupiti silikonske maskice?

Silikonske maskice za mobitel su najpopularnije i moguće je ih je kupiti na svakom mjestu gdje se prodaje oprema za mobitele ili mobiteli.

Cijenovno su jeftinije od nekih ostalih vrsta maskica, a kupnjom online još ćete dodatno uštedjeti.

Webshop jedan je od najpoznatijih web shopovima sa dodatnom opremom za mobitele, te ima veoma široku ponudu i niske cijene.

Osim toga ovaj web shop za svoje proizvode garantira kvalitetu dajući čak do 44 dana za povrat proizvoda i novaca, besplatno dostavlja sve pakete vrijednosti veće od 40 eura, a u ponudi ima više od 30 tisuća raznih artikala, od punjača do maskica, a naravno se može dobiti i sve popularniji popsocket.

Preporuka

DRUGI UPRAVO ČITAJU