PAMETNI TELEFONISiri poprima AI obrise - najava na WWDC 2024.

Siri poprima AI obrise – najava na WWDC 2024.

Samsung Galaxy A72 prvi u redu za Android 14 ažuriranje u 2024.

Kada je Siri prvi put predstavljena tijekom lansiranja iPhonea 4s 2011. godine, korisnici Appleovog uređaja bili su oduševljeni idejom vlastitog virtualnog digitalnog pomoćnika, a mogućnosti koje je Siri tada nudila činile su se gotovo beskrajnim.

iPhone 16 Pro (Max) – pred nama svom svojom ljepotom

Međutim, kako vrijeme prolazi, korisnici su izrazili sve veće nezadovoljstvo performansama Sirija, posebno u usporedbi s konkurentskim rješenjima poput Google Assistanta.

Svake godine, s nadama u poboljšanja, korisnici unutar Appleovog ekosustava očekuju da će Siri doživjeti značajna unapređenja, osim povremenih promjena u glasu i naglasku. Čini se da bi 2024. godina mogla označiti značajan korak naprijed za Siri.

Huawei P70 donosi 1″ senzor ultraširoke kamere

Prema tehničkom blogeru yeux1122, koji je dijelio informacije putem Tomovog vodiča, očekuje se da će Apple tijekom WWDC 2024. najaviti nove generativne AI mogućnosti za Siri, temeljene na internom Ajax modelu.


2

Osim toga, najavljene su “više personalizacije i prirodnih razgovora” kako bi se poboljšalo korisničko iskustvo. Međutim, prema mnogima, nije jasno što točno ove najave znače za prosječnog korisnika Siri, a čini se da ne rješavaju glavne probleme s kojima se korisnici suočavaju.

Apple je i dalje prvi po prodaji premium pametnih telefona ali slabije no 2022.

Jedan od najčešćih prigovora korisnika Siri je nemogućnost dobivanja direktnih odgovora na postavljena pitanja. Umjesto toga, Siri često preusmjerava korisnike na web tražilice, što nije uvijek korisno.


2 9
iPhone 16 Pro (lijevo) i iPhone 16 Pro (desno) !

Mogućnost dobivanja preciznih i izravnih odgovora smatra se ključnom za poboljšanje Sirijevih funkcionalnosti. Također, postoje problemi s prepoznavanjem glasa, a nadogradnja mikrofona za digitalnog pomoćnika trebala bi pomoći u rješavanju ovog problema.

iPhone 17 donosi bolju prednju kameru i još ponešto

Jedan od primjera lošeg ponašanja Sirija iznosi korisnik s Reddit platforme pod korisničkim imenom “KaiTak98”. Korisnik je zatražio od Siri da zaustavi reprodukciju glazbe na svom HomePodu, na što je Siri odgovorila neodređeno, što je frustriralo korisnika. Takvi incidenti dodatno naglašavaju potrebu za poboljšanjem kvalitete usluge koju Siri pruža, posebno u situacijama koje zahtijevaju preciznost.


3 6
iPhone 16 Pro (lijevo) i iPhone 16 Pro (desno) !

Prema informacijama yeux1122, jedna od najavljenih AI mogućnosti za Siri bila bi kontinuirani razgovor koji korisnicima omogućuje da započnu razgovor na jednom uređaju, poput iPhonea, i nastave ga na drugom uređaju, kao što su iPad ili Mac. Ova značajka predstavlja potencijalno značajno poboljšanje mobilnosti i fleksibilnosti korisnika unutar Appleovog ekosustava.

Hoće li iPhone 16 Pro postaviti novi standard s 4K prostornim videozapisima?

Uz sve ove najave i potencijalne nadogradnje, ostaje pitanje hoće li ova poboljšanja učiniti Sirija istinskim digitalnim pomoćnikom ili će korisnici i dalje susretati ograničenja i frustracije.


1 9

Mnogi bi bili zadovoljni kad bi Siri mogla pružiti točne odgovore na postavljena pitanja u jednoj rečenici, čime bi se značajno unaprijedilo korisničko iskustvo.

Dvije novine s iOS-om 18 koje mijenjaju iPhone iz korijena

S nestrpljenjem očekujemo WWDC 2024. kako bismo vidjeli konkretne implementacije najavljenih promjena. Treba napomenuti da yeux1122 nije jedini izvor koji je dijelio informacije o nadogradnjama Sirija; već u studenom, korisnik @Tech_Reve na društvenim mrežama također je najavio slične promjene, ističući da će nadogradnja Sirija biti dostupna na seriji iPhone 16 i budućim modelima.


4 5
iPhone 16 Pro (lijevo) i iPhone 16 Pro (desno) !

Ovo dodatno podcrtava važnost koju Apple pridaje unapređenju Siri i ukazuje na mogućnost značajnih promjena u virtualnim asistentima u skorijoj budućnosti.

preporucamo.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU