TutorijaliSmjestite vaše internetske stranice na sigurno

Smjestite vaše internetske stranice na sigurno

Svima je poznat postupak dolaska do neke internetske stranice. Upalite računalo ili mobitel i otvorite svoj omiljeni preglednik. U polje za adresu ukucate naziv internetske stranice i već za koju sekundu će se otvoriti.

No, znate li što je sve potrebno da bi vam se stranice pokazale, odnosno koje sve usluge su potrebne? Prije svega potrebno je registrirati naziv domene, kako bi se ta domena mogla povezati s vašom internetskom stranicom. A potrebno je i da stranice budu negdje postavljene, a za to je pak potreban hosting internetskih stranica.

Contents

Smještaj internetskih stranica

Hosting internetskih stranica zapravo nije nešto drugo već usluga njihovog smještaja. A one se smještaju na poslužitelj, odnosno na računalo koje je cijelo vrijeme priključeno na Internet te na taj način omogućava bilo kome da u bilo koje vrijeme dođe do vaših stranica.

Možete se vi i odlučiti pa internetske stranice smjestiti na svoje računalo koje je stalno spojeno na Internet, no mnogima to nije nikako prikladno. U tom slučaju, računalo mora biti stalno upaljeno, a i na taj način ćete potrošiti dosta struje. Pa je upitno je li vam ta opcija baš isplativa.

Hosting internetskih stranica koji ugovorite putem neke tvrtke je tako mnogo bolje rješenje. Jednom kada postavite stranice na neki poslužitelj, više ne biste trebali imati nikakvih problema. Za sve moguće probleme vezane uz sami poslužitelj će se brinuti tvrtka putem koje ste ugovorili uslugu.

Vrste hostinga

Brojne tvrtke koje nude usluge hostinga u svojoj ponudi imaju nekoliko vrsta hostinga kako bi svatko mogao odabrati onaj koji mu je najprikladniji. Oni koji žele najjeftinije rješenje uglavnom biraju dijeljeni hosting. Odlučite li se za njega, dobit ćete prostor na nekom poslužitelju kao i mnogo drugih korisnika. No, nećete imati puno mogućnosti za neke prilagodbe i izmjene pa ako vam to nije potrebno, onda bi ovo za vas mogla biti idealna vrsta.

youtube video

Nešto napredniji korisnici kojima je ipak potreban određeni stupanj prilagodbe se mogu odlučiti za VPS hosting. Kod ove vrste dobivate virtualni dio na nekom poslužitelju i upravo zbog toga imate mogućnost prilagodbe i izmjene tog svog virtualnog dijela. Isto tako, drugi korisnici nemaju nikakvog utjecaja na vas.

Oni koji pak traže najveći stupanj prilagodbe, mogu se odlučiti za hosting internetskih stranica na vlastitom poslužitelju. Ugovorom takve usluge dobivate poslužitelj isključivo za vaše potrebe te ga možete prilagođavati kako god vam je potrebno.

Paketi hostinga

Ovisno za koju tvrtku za ugovaranje usluge se odlučite, moći ćete, osim samih vrsta, birati i različite pakete. Paketi se razlikuju po uslugama koje su u njima uključene te vam na taj način omogućavaju da skrojite onaj idealni paket po mjeri. Odnosno, da ne plaćate usluge koje ionako ne namjeravate koristiti.

hosting internetskih stranica

Ako vam je potrebno samo malo prostora, možete se odlučiti za paket koji nudi ograničeni prostor, primjerice 2 GB. Imate li nešto veće internetske stranice te znate da će vam u budućnosti trebati i više prostora, možete se odlučiti za hosting internetskih stranica u paketu koji nudi neograničeno prostora.

Od ostalih usluga koje možete očekivati u paketima su količina internetskog prometa, broj internetskih stranica koje možete postaviti, korištenje određenih baza podataka, SSL certfikate i sl. U svakom slučaju, prije ugovaranja bilo koje usluge, dobro provjerite koje sve opcije su vam na raspolaganju kako biste pronašli onu idealnu za vas i vaše potrebe.

Tvrtke

Postoje brojne tvrtke pomoću kojih možete ugovoriti hosting internetskih stranica, bilo da je riječ o stranim ili domaćim tvrtkama. Svi oni mogu vam ponuditi veliku kvalitetu usluge i brojne raznolike mogućnosti. Primjerice, sve više ljudi je prepoznalo tvrtku domovanje.com kao jednu od vrlo zanimljivih tvrtki koja vam može puno toga ponuditi, po odličnim cijenama. Oni nude sve najpoznatije oblike hostinga, dostupne putem različitih paketa. Paketi se naravno razlikuju po cijeni pa tako možete pronaći onaj paket koji vam pruža najbolju vrijednost za novac.

Odlučite li se upravo za domovanje.com, možete se biti sigurni da ćete do svog prostora na nekom poslužitelju doći vrlo brzo i jednostavno. Naime, samo ugovaranje usluge vrlo lako se može obaviti putem njihovih internetskih stranica u svega nekoliko koraka. Potrebno je samo pratiti detaljne upute i ne biste trebali imati nikakvih problema. Ako pak i negdje zapnete, uvijek se možete obratiti njihovoj korisničkoj službi.

Stoga, odaberite odgovarajući paket, ugovorite uslugu, postavite svoje stranice na Internet i omogućite ljudima da vas pronađu.

Slični postovi:

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

DRUGI UPRAVO ČITAJU