PAMETNI TELEFONISony predstavlja IMX903 i IMX907 senzore kamera pametnih telefona

Sony predstavlja IMX903 i IMX907 senzore kamera pametnih telefona

Sony je odlučio tržištu predstaviti vrhunske IMX senzore kamera za pametne telefone. Tehnologija napreduje iz dana u dan, pa je i Sony odlučio otići korak dalje po pitanju svojih senzora.

U Seulu smo isprobali Samsung Fold5 i Flip5, nove tablete i satove

Riječ je o IMX903 i IMX907 senzorima kamera. Iako Sony već ima najveći senzor slike namijenjen pametnim telefonima, 1″ IMX989, koji je korišten u više telefona fokusiranih na kameru, veličina nije jedini kriterij.

Sony Xperia Flip – Nevjerojatan 7″ zaslon u 4K rezoluciji!

Sonyjeva sljedeća dva senzora bit će nešto manja, ali će imati pametan dizajn, prema neslužbenim izvješćima.

Prema tim izvješćima, Sony IMX903 je senzor od 1/1.14” s rezolucijom od 48MP i pikselima od 1.4µm (u usporedbi s 1.6µm na IMX989). Ovaj senzor podržavat će dual pixel autofokus, što znači da će svaki piksel biti napravljen od dvije foto diode, svaka veličine 0.7 x 1.4µm. To će omogućiti brz i precizan fokus na pokretnim objektima.

Stigao je Honor 90, cijena 549 eura. Evo detalja

IMX903 također će imati Wide Dynamic Range tehnologiju zahvaljujući Dolbyju i sposobnost snimanja 4K videozapisa pri visokoj brzini kadrova. Nadalje, postojat će i Cinematic Mode, što IMX903 čini idealnim izborom za telefone s naglaskom na visokokvalitetno snimanje videozapisa.


tekst2sl1 10

Sony IMX907 je otprilike iste veličine (1/1.12”) kao IMX903, ali s malo većom rezolucijom od 50 MP. Pikseli su i dalje veličine 1,4 µm, ali su podijeljeni u četiri foto diode, svaka veličine 0,7 x 0,7 µm, za autofokus s četiri piksela.

Apple Watch 9 – što očekivati?

Ovaj senzor će također podržavati dual pixel autofokus, što ga čini sposobnim za izlaz slika udvostručivanjem svoje izvorne razlučivosti. To znači da bi IMX903 mogao imati 96MP način rada, ako to proizvođač telefona želi.


tekst2sl2 9

IMX907 će imati rezoluciju od 200MP, što bi mogao biti prvi put nakon nekog vremena da je Sony izjednačio Samsungov vrhunski senzor po rezoluciji. No, valja napomenuti da Sony nije fokusiran samo na sirovu rezoluciju. Njihov dizajn složenih senzora pomiče tranzistore na zasebnom sloju, ostavljajući foto diode na vlastitom sloju i dopuštajući im da uhvate više svjetla, što poboljšava njihovu izvedbu pri slabom osvjetljenju.

iOS 16.6 dostupan za preuzimanje

Prema glasinama, iPhone 15 Pro Max će navodno koristiti IMX903 u svojoj glavnoj kameri, uparen s naprednom lećom sastavljenom od 1 lijevanog staklenog elementa i 7 plastičnih elemenata.


tekst1sl1 5

Međutim, još uvijek nije poznato koji će Sonyjevi telefoni prvi isprobati ove senzore. Vjerojatno će konkurentski proizvođači prvi dobiti priliku za implementaciju ovih senzora u svoje modele, no točni detalji za sada još nisu poznati.

Twitter dobiva novo ime – X

Ipak nekako smo mišljenja kako će prvi na redu biti konkurentski Apple, odnosno iPhone 15 linija pametnih telefona. Naravno svakako ćemo nastaviti pratiti dolazak novih Sony IMX senzora na tržište pametnih telefona. Ipak nekako bi “potajno” voljeli da to ponovno budu neki od flagship Sony Xperia modela telefona, mada nam je u to teško vjerovati.

preporucamo.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

DRUGI UPRAVO ČITAJU