PAMETNI TELEFONISony Xperia 1 IV i 5 IV dobiti će Android 13

Sony Xperia 1 IV i 5 IV dobiti će Android 13

Nakon dugo, dugo vremena ponovno imamo prilike pisati o Sony proizvođaču. Ali ovoga puta ne o igraćoj konzoli niti o njihovom ulasku na tržište električnih automobila, već o Sony Xperia pametnim telefonima.

Sony Xperia 5 IV – kompaktan dizajn sa visokom cijenom

I ne nije predstavljen novi model već se želimo fokusirati na one „stare” koji su već prisutni na našem tržištu. Radi se naravno o Sony Xperia 1 IV te Sony Xperia 5 IV pametnim telefonima.

Upravo će ova dva navedena modela dobiti Android 13. Sony se obvezao na ova dva modela donijeti (isporučiti) dvije nadogradnje (verzije) Android mobilne platforme a prva i jedna od njih je upravo Android 13.

Sony Xperia ACE III – „Compact” za Japance

Za sada nema točno vremensko razdoblje kada će Android 13 doći na Sony Xperia 1 IV i Sony Xperia 5 IV pametne telefone ali se navodi kako će nadogradnja (kada jednom bude dostupna) istovremeno doći na oba modela.

tekst3sl1 1

Iako nema točnih „detalja” koje će novitete Sony Xperia model dobiti s dolaskom Androida 13, ističe se kako će biti obuhvaćeni svi elementi Android 13 platforme koji se mogu pronaći i kod konkurentskih modela odnosno proizvođača.

Android 13: Kako provjeriti aktivne aplikacije unutar brzih postavki

Oba telefona dijele vrlo slične karakteristike i značajke. Dok je Sony Xperia 1 IV predstavljen u svibnju ove godine, svojim značajkama ponajprije je namijenjen svima oni koji je zvuk u pjesma „u krvi”.


tekst3sl3

Sony Xperia 5 IV (i ne baš toliko pristupačnom) cijenom od 1600$ donosi značajke kao i svaki flagship model današnjeg pametnog telefona. S druge pak strane Sony je također predstavio nedugo zatim i Xperia 1 IV pametni telefon, koji cijenom iznosi 1000$.

Samsung: Galaxy S23 imati će Snapdragon 8 Gen 2 i na tržište dolazi 17.02.2023.

Ovako niža cijena opravdana se smanjenom verzijom ranije modela odnosno radi se o istom modelu ali u manjim gabaritima te s pojedinim oslabljenim značajkama. Iako oba modela pokreće Snapdragon 8 Gen 1, Sony Xperia 5 IV posjeduje rezoluciju zaslona od 1080x2520pix, dok Sony Xperia 1 IV donosi rezoluciju od visokih 1644x3840pix.

Kapacitet radne memorije ali i one interne također je nešto manji kod Xperia 5 IV modela u odnosu na Xperia 1 IV model. Oba modela donose Li-Po bateriju kapaciteta 5,000mAh s mogućnošću brzog punjenja pri 30W.

Apple dolaskom iOS 16.2 donosi promijene za Weather aplikaciju

Da ne bi dužili dalje reći ćemo kako je potrebno još se malo strpjeti do dolaska Androida 13. Ali su za sada ovo dva jedina modela Sony Xperia (novijih) pametnih telefona koji će dobiti i koristiti Android 13.

Poznata nam je čitava priča o Sony Xperia linije pametnih telefona pa jedan i ovakav „maleni” pomak nas izuzetno veseli i donosimo nam sjećanja na nekad vesele dane i trenutke provedene sa Sony Xperia pametnim telefonima – nekada bilo a sada se spominjalo.

DRUGI UPRAVO ČITAJU