PAMETNI TELEFONISony Xperia i dalje ostaje vjera Quacomm Snapdragon čipovima

Sony Xperia i dalje ostaje vjera Quacomm Snapdragon čipovima

Sony Xperia i dalje nastoji tržištu ponuditi „flagship” ali i „mind-range” modele pametnih telefona. Svoje kamere koje su možemo slobodno reći vrhunske i dalje implementira unutar modela telefona te naravno iste „prodaje” i ostalim proizvođačima.

Oppo Find N3 Flip – prikaz rendera i značajki

Ali ipak niti dizajn, niti značajku nisu toliko bitne odnosno bitne u tolikoj mjeri kao što je to „surova snaga”. A svi jako dobro znamo kako tu snagu daje čip.

E s time na umu želimo današnjim člankom pred vas staviti novi „dogovor” odnosno sklapanje ugovora Sony Xperia proizvođača i dobro nam poznatog Qualcomm-a.

Samsung Galaxy Z Flip 5 donosi 20% poskupljenja u odnosu na prethodnika

Naime dvije tvrtke sklopile su novi ugovor koji donosi narednu više godišnju suradnju u pogledu isporuke i korištenja „flagship” i „mind-range” čipova za Sony Xperia modele telefona.


tekst3sl3 2

Novo višegodišnje partnerstvo prema kojem će se Snapdragon čipovi ekskluzivno ugrađivati u nadolazeće pametne telefone Xperia. Ugovor je značajan za ljubitelje pametnih telefona Sony Xperia jer naglašava Sonyjevu stalnu predanost izdavanju novih pametnih telefona u nadolazećim godinama.

Pametni domovi: modernizacija i unapređenje životnog prostora

Sonyjevi pametni telefoni Xperia, iako općenito dobro prihvaćeni od strane kritičara, nikada nisu uživali razinu popularnosti u svijetu Androida koju imaju Samsung i drugi.


tekst4sl1 1

Sa svoje strane, viši potpredsjednik Qualcomma za Aziju i Pacifik, O.H. Kwan je rekao: “Oduševljeni smo što nastavljamo raditi s našim dugogodišnjim partnerom Sonyjem kako bismo potrošačima isporučili sljedeću generaciju vrhunskih mobilnih tehnologija.”


xff 970x250 hr

Sony Xperia 5 V – ne baš toliko uspješan upgrade

Kao odgovor, Sonyjev voditelj mobilnih komunikacija, Tsutomu Hamaguchi rekao je: “Veselimo se nastavku našeg rada s Qualcomm Technologies kako bismo pružili vrhunska i uvjerljiva iskustva na budućim pametnim telefonima koje pokreću Snapdragon procesori.”

[Isprobaj sam]: Top 3 Android igre koje godinama nakon izlaska nude vrhunsko gaming iskustvo

Pad Sonyjeve prodaje pametnih telefona doveo je do povlačenja tvrtke s brojnih tržišta počevši od 2019., jer je nastojala učvrstiti svoje uporište na tržištima na kojima su njeni uređaji i dalje bili profitabilni.


tekst1sl2 10
Sony Xperia 5 IV

To je značilo da je, najvećim dijelom, njegova vrhunska serija Xperia 1 bila dostupna samo na odabranim tržištima, ostavljajući Sonyjeve obožavatelje globalno sline nad svjetski prvim značajkama kao što su varijabilni telefoto zum objektivi.

Sony Xperia 10 V – baterija od 5,000mAh s težinom od 159g

Od povlačenja s globalnog tržišta, Sony nije pokazao nikakve naznake da planira ponovni ulazak na ta tržišta, ali ovaj dogovor sugerira da će barem Xperia telefoni tu ostati u doglednoj budućnosti.

tekst2sl1

Ipak ovakvo sklapanje ugovora daje do znanja kako Sony ima za cilj i dalje biti na tržištu pametnih telefona sa svojom „Xperia” serijom. Koja je nekada bila simbol i sinonim za pametni telefon.

Samsung Galaxy S23 dobiva One UI 6.0 (beta) – krajem srpnja

Ipak kroz godine tvrtka je veći fokus dala ostalim svojim granama poslovanja iz kojih se najviše ističe ona „igraća” odnosno dobro nam poznati Sony PlayStation.


qualcomm snapdragon

Ipak drago nam je za vidjeti i znati kako će Sony Xperia telefoni i dalje ostati dostupni na tržištu jer ne bi zaista voljeli da se desi sudbina HTC proizvođača za kojega svi jako dobro znamo kako je završio.

preporucamo.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU