PAMETNI TELEFONISony Xperia Pro-II donosi rotirajući prsten kamere

Sony Xperia Pro-II donosi rotirajući prsten kamere

Apple prestaje prodavati svoje Watch 9 i Watch Ultra 2 satove u Americi

Sony, poznat po svojoj inovativnosti u području mobilne fotografije, najavljuje nadolazeći model Sony Xperia Pro-II s izuzetnom značajkom – rotirajućim prstenom kamere.

Samsung Galaxy S24 serija: kapacitet memorije i pripadajuće boje

Informacije koje su procurile s Weiba, kineske društvene mreže, ukazuju na to da će ovaj prsten postati središnji element kontrole nad zoomom, otvorom blende i fokusom, pružajući korisnicima iskustvo slično onom na profesionalnim DSLR i mirrorless kamerama.

Originalna objava o ovom inovativnom uređaju bila je na kineskom, ali je raspravljana na japanskoj stranici Sumahodigest, što je stvorilo jezične barijere među korisnicima.

Sony se oprašta od Xperia naziva i donosi kameru ispod zaslona

Unatoč tome, informacije koje smo uspjeli prikupiti sugeriraju da će raspored kamere na Xperia Pro-II biti sličan onome na prethodnom modelu Pro-I, s dodatkom rotirajućeg prstena koji okružuje leće.


2 22

Ovaj prsten, prema izvorima, omogućit će kontrolu jedne od tri ključne značajke kamere istovremeno, što bi moglo označiti korak naprijed u mobilnoj fotografiji.

Dimensity 9400 pomest će Snapdragon 8 Gen 4

Prema dostupnim informacijama, zvukom će se upravljati jednim prstenom, kontrolirajući zoom, otvor blende ili fokus, ovisno o postavkama korisnika.


3 18

Xperia Pro-I već je ponosno predstavila promjenjivi otvor blende na svojoj glavnoj kameri, a Pro-II će, kako se čini, naslijediti leće s promjenjivim zumom iz popularne Xperia 1 serije.

Kina proširuje zabranu korištenja iPhone-a na dodatne pokrajine

Međutim, postoje izrazi sumnje među ljudima koji su podijelili ove informacije, posebice u vezi s mogućnošću glatkog prilagođavanja otvora blende. Pro-I omogućava prebacivanje između f/2.0 i f/4.0, no sumnje su izražene u vezi s implementacijom još finijih koraka, kao što je npr. između f/1.2 i f/4.0, kako su neki raniji glasovi sugerirali.

4 54 5

Ono što čini ovu inovaciju još zanimljivijom je činjenica da bi rotirajući prsten mogao imati funkcionalnost koja se ne ograničava samo na kamere Xperia Pro.

Google Play trgovina dobiva novi izgled bez polja za pretragu

Sony telefoni, uključujući i one izvan profesionalne linije, već mogu poslužiti kao vanjski zasloni za kamere bez zrcala tvrtke. To otvara mogućnost da prsten bude dodatna kontrola za povezane kamere, pružajući korisnicima dodatnu fleksibilnost u upravljanju postavkama snimanja.

OnePlus 12 i OnePlus 12R na globalnu scenu dolaze 23.01.2024.

Sony Xperia Pro-II se očekuje na tržištu sljedeće godine, tri godine nakon lansiranja svog prethodnika, Pro-I modela. Dok se približava datumu lansiranja, očekujemo detaljnije informacije i curenja koja će otkriti sve značajke ovog nadolazećeg uređaja.

Rogbit Smart Ring – gadget budućnosti

Neki izvori sugeriraju da bi Pro-II mogao imati nadogradnje na sve tri kamere, pružajući korisnicima još veću raznolikost i kvalitetu fotografskih iskustava.

Apple iPhone 17 Pro imati će 48MP Telefoto kameru

Dodatno, predviđa se da će Xperia 1 VI i 5 VI biti predstavljeni na Mobile World Congress-u (MWC) sljedeće godine, a Pro-II model može se pridružiti njihovom predstavljanju ili bi čak mogao doživjeti posebno događanje kako bi istaknuo svoje revolucionarne značajke.

Spekulacije o PlayStation 5 Pro: Hoće li poboljšane performanse opravdati moguće povećanje cijene?

Sony Xperia Pro-II obećava donijeti revoluciju u mobilnu fotografiju s inovativnim rotirajućim prstenom kamere. Svi ljubitelji fotografije i tehnologije s nestrpljenjem će iščekivati detalje o ovom uređaju, koji bi mogao postaviti nove standarde u industriji mobilne fotografije.

preporucamo.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU