TutorijaliSpašavanje podataka s hard diska

Spašavanje podataka s hard diska

Contents

Kako izgleda pohrana?

Dakle, sve što je pohranjeno na vašem računalu, pohranjeno je na vašim diskovima. I programska podrška, i naredbe za programe, i vaše datoteke koje sadrže glazbu, slike, videozapise… Sve je sortirano u jedan ili više diskova. Kada posjetite My Computer (Moje računalo), lako možete vidjeti te diskove pod nazivima C:/ ili D:/, a ponekad i G:/. Zbog toga će se svaka intervencija zapravo svoditi na spašavanje podataka iz diska.

Ako imate bržu verziju diska, onda ćete raditi spašavanje podataka iz SSD diska. Ako imate HDD disk, koji je ponešto sporiji, spašavat ćete iz njega. Isto tako želimo napomenuti da vam možda neće biti intuitivno najjasnije o čemu se ovdje zaista radi – kad otvorite bilo koji od diskova (C:/, D:/ ili neki treći), vidjet ćete da postoji puno foldera i datoteka koje vjerojatno ne razumijete. Zbog toga je dobro da posao prepustite onima koji već dobro znaju u kojem se folderu (mapi) nalazi što.

Kloniranja diska

Prednosti kloniranja diska su mnoge, a kad kloniramo datoteke, to se može napraviti na nekoliko načina. Uvijek je dobro imati kopiju svojih datoteka, a često se prakticira i duplo kopiranje (i cloud i fizičko kopiranje odjednom). Tada, kako biste imali optimalnu sigurnost svojih datoteka, morate konstantno, na mjesečnoj razini, prekopirati sve svoje bitne fajlove.

S druge strane, postoje i aplikacije koje ova kloniranja rade automatizirano. Kako biste dobili dobre rezultate, morat ćete uložiti u neki program koji je zaista dobar ili ćete pak morati naći osobu koja će to profesionalno raditi za vas.

Slični postovi:

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

DRUGI UPRAVO ČITAJU