TutorijaliŠto je Google Adwords oglašavanje i čemu služi?

Što je Google Adwords oglašavanje i čemu služi?

Contents

Prva web stranica većine internet korisnika je Google tražilica, putem koje dolaze na web stranice čiji sadržaj ih zanima.

U prošlosti su se nerijetko upisivale domene web stranica u browser i na taj način su se posjećivale određene stranice, no danas je ovakva praksa postala prošlost.

šta je Google Adwords oglašavanje? Ljudi sve bitne informacije traže putem pretraživača i zbog toga je Google Adwords odlična prilika da ugrabite posjetitelje koje zanimaju vaše usluge.

Kako funkcionira Google?

Kako bi objasnili puni potencijal ovog vida oglašavanja, neophodno je da vas uputimo u samo funkcioniranje tražilica i na koji način se rangiraju web stranice u rezultatima.

Svaka web stranica ima određeni autoritet, a za rangiranje je zaslužan SEO, tj. optimizacija za web pretraživače.

Ova optimizacija web stranica diktira koliko će se visoko u rezultatima pojavljivati određena web stranica, a na nju utječe:

  • starost i posjećenost web stranice
  • količina sadržaja na stranici
  • On page optimizacija (mreža linkova na stranici)
  • Off page SEO, koji uključuje linkove s drugih stranica ka njoj

Sam proces SEO optimizacije je kompleksan i za rezultate zahtjeva dugo vremena. Kako biste brzo rangirali na prvom mjestu za određene pojmove, pomoći će vam oglašavanje na Google Adwords.

Oglašavanje na Googleu

Nakon što smo vam objasnili i upoznali vas s načinom na koji algoritam tražilica vrednuje sadržaj, vjerujemo da će nam puno jednostavnije biti objasniti koliko velik potencijal Google Adwords oglašavanje ima.

Bitno je napomenuti da je Google najveća internet tražilica i na njoj se pretražuje oko 80% ukupnog pretraživanja na internetu.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

DRUGI UPRAVO ČITAJU