INTERNETTelegram uklanja opciju plaćenih objava iz svoje iOS aplikacije

Telegram uklanja opciju plaćenih objava iz svoje iOS aplikacije

Izvršni direktor Pavel Durov, u objavi na Telegram-u, navodi da su kreatori na platformi koristili usluge trećih strana kako bi prodali pristup određenim postovima na svojim kanalima te zaključuje da Apple “nije zadovoljan kreatorima sadržaja koji monetizuju svoj trud bez plaćanja 30% poreza Apple-u.”, prenosi MacRumors.

Poznato je da Apple ne dopušta korišćenje procesora za plaćanja trećih strana u svojim aplikacijama i da naplaćuje do 30 posto provizije na bilo koju kupovinu unutar aplikacije tako da ovaj “sukob” ne iznenađuje.

Durov je i ranije otvoreno kritikovao Apple zbog strogih pravila App Store-a jer im je iOS aplikacija više puta odbijena od strane Apple-a zbog kršenja nekih smernica kompanije.

Tek ostaje za videti kako će sve ovo završiti, ako Telegram bude insistirao na uvođenju plaćenih objava bez plaćanja provizije App Store-a.

Kada je Telegram nedavno predstavio svoju Premium pretplatu koja korisnicima daje pristup ekskluzivnim funkcijama našli su način kako zaobići Apple-ovo pravilo o plaćanju provizije. Ako bi se pretplata kupila putem njihove web stranice, što ne podleže Apple-ovim naknadama, dobio bi se popust.

DRUGI UPRAVO ČITAJU