INTERNETThreads blokira EU korisnike čak i preko VPN-a

Threads blokira EU korisnike čak i preko VPN-a

Instagram je lansirao aplikaciju Threads u oktobru 2019. godine kao samostalnu aplikaciju za dopisivanje sa Instagram bliskim prijateljima, ali ta aplikacija trenutno nije dostupna jer je Meta prošle nedelje lansirala novu aplikaciju Threads kao konkurenciju Twitter-u. Dostupna je u preko 100 zemalja, uključujući Sjedinjene Američke Države i Veliku Britaniju, ali ne i u zemljama članicama EU. Čak ni korišćenje putem VPN-a u EU nije moguće jer je Meta potvrdila da blokira korisnike iz evropskih zemalja od korišćenja Threads putem VPN-a, što rezultira neprikazivanjem profila i sadržaja i neispravnim obaveštenjima.

“Threads trenutno nije dostupan u većini evropskih zemalja i preduzeli smo dodatne mere da sprečimo ljude iz tih zemalja da pristupaju Threads. Evropa i dalje ostaje vrlo važno tržište za Metu i nadamo se da ćemo moći da donesemo Threads u više zemalja u budućnosti”, izjavio je Meta.

Threads je za samo nedelju dana sakupio 100 miliona korisnika, a njegovo širenje na evropske zemlje samo bi povećalo taj broj. Međutim, šanse da je preuzmete u Starom kontinentu uskoro su male, verovatno zbog nadolazećeg Zakona o digitalnim tržištima (DMA).

www.itvesti.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

DRUGI UPRAVO ČITAJU