INTERNETTikTok protiv Threads-a i Twitter-a: Uveli tekstualne objave

TikTok protiv Threads-a i Twitter-a: Uveli tekstualne objave

TikTok korisnici sada mogu objavljivati ažuriranja bazirana na tekstu pored videa i serija fotografija – baš kao što platforme poput Meta’s Threads ciljaju da se takmiče sa dominacijom mikroblogovanja na Twitteru.

Tekstualni postovi izgledaju slično kao Instagram priče vizualno: korisnici mogu dodavati boju pozadine, uređivati izgled teksta i dodavati muziku i nalepnice na post. Postovi imaju ograničenje od 1.000 karaktera. Ostali korisnici takođe mogu interagovati sa postom na sličan način kao sa videom – stvarajući svoj video na osnovu posta, odgovarajući na post i komentarišući ga.

Činjenica da kompanija odgovorna za talas kratkih video sadržaja sada dodaje opciju teksta je veoma interesantna, ali i vreme kad se to dešava je vredno napomenuti. Platforme poput Threads, Bluesky, Mastodon i mnoge druge pokušavaju da se pozicioniraju kao moguća zamena za Twitter – ili bar nešto što približno odgovara onome što je činilo Twitter zabavnim. Međutim, kako platforma sve više gubi funkcije, promet, pa čak i svoj ikonični simbol – plavu pticu, prostor za druge aplikacije da zauzmu tu poziciju je otvoren. TikTok izgleda da je barem malo zainteresovan.

Meta, TikTok-ov glavni konkurent u kratkim video sadržajima, imao je rekordan broj aktivnih korisnika nakon izlaska Threads ranije ovog meseca. Međutim, da li će ova popularnost ostati? Broj dnevnih aktivnih korisnika je naglo opao od svog vrhunca, a nedostatak kanala sa sadržajem koje korisnik prati je odvratilo neke ljude (Meta tvrdi da rade na tome).

www.itvesti.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

DRUGI UPRAVO ČITAJU