INTERNETTikTok uskoro donosi sopstveni AI chatbot po imenu Tako

TikTok uskoro donosi sopstveni AI chatbot po imenu Tako

TikTok testira AI chatbota pod imenom Tako koji može preporučiti video snimke na osnovu pitanja koja mu korisnici postave, prema slikama funkcije koje su podeljene sa portalom The Verge.

Ako TikTok široko uvede ovu funkciju, chatbot bi “radikalno promenio pretragu i navigaciju” u aplikaciji, prema rečima Danijela Bučuka iz Watchful Technologies, firme koja prati ovakve promene aplikacija za Fortune 500 kompanije.

Na slikama testa koje je Bučuk podelio sa The Verge, Tako se nalazi iznad ikone profila na TikTok-u, desno od videa. Klikom na njega otvara se chat ekran, gde bot izgleda sposoban da odgovori na širok spektar pitanja. Nije jasno koju AI model TikTok koristi za pokretanje Tako-a.

Tako će prikazivati predloge kako bi korisnici mogli započeti razgovor sa botom. Prema Bučuku, “Ako gledam video snimke hrane i pitam za recept, dobiću povezane TikTok video snimke za taj recept, ili ako pitam za dobre umetničke izložbe u Parizu, pokazaće video snimke uz listu sugestija u odgovoru.” Jedan predlog koji je Tako sugerisao na jednoj slici kaže: “Koja je važnost krunisanja Kralja Čarlsa III?”

Portparol TikTok-a, Zakeri Kajzer, nazvao je chatbota “ograničenim eksperimentom” i rekao The Verge-u da trenutno nije dostupan korisnicima u Severnoj Americi ili Evropi. U tvitu, kompanija je navela da je test dostupan samo na Filipinima.

www.itvesti.info

DRUGI UPRAVO ČITAJU