TutorijaliTinta Canon za najkvalitetnije printanje

Tinta Canon za najkvalitetnije printanje

S obzirom na to da su printeri sve jeftiniji i više nije luksuz imati kvalitetniji pisač, toneri za printanje i tinte postale su česta tema rasprave među ljubiteljima tehnologije. Osim što funkcioniraju na zanimljiv način, postoji mnogo vrsta te se često povlači rasprava jesu li sve vrste jednako dobre.

Danas ćemo proći sve osnove, a također ćemo spomenuti i zamjenske tinte te pričati o nekim specifičnim brendovima. Tako će tinta Canon definitivno naći svoje mjesto u današnjem tekstu, a više saznajte u nastavku.

Contents

Sve što trebate znati o tonerima

Postoje dva različita tipa tinte ili tonera (pa tako i toner Canon) – tinta u boji ili crna boja. Tinta u boji nije ništa drugo nego kombinacija nekih osnovnih boja, poput:

  • ljubičaste
  • zelene 
  • plave

Što su te boje detaljnije pomiješane i što je više nijansi, to će rezultat printanja biti točniji i bogatiji.

Neki printeri neće podržavati printanje ako nedostaje jedna specifična boja. Zbog toga vam preporučujemo da tintu kupujete tako da kupite i miks boja i crnu boju – uvijek ćete moći printati sve što poželite. Printer tinta Canon je proizvedena baš od proizvođača printera, stoga je uvijek dobar odabir!

Kada kupujete printer, bitno je da pogledate kolika je cijena tonera – tu često zna biti zamka koju većina previdi. Kupovina jeftinog printera neće biti ekonomična ako je tinta skupa. Često ćete proći jeftinije baš ako kupite tonere u paru.

Zamjena tonera

Zamjena je vrlo jednostavna – morate maknuti zaštitni dio i staviti tintu tamo gdje je bila prošla. Većina će tonera (većina tinta Canon također) biti zamijenjena u cijelosti – nema punjenja bočica i slično. Mi vas svakako motiviramo da prazne kutije od tinti (ili bočice) reciklirate te da tako pazite na okoliš. Mudro printajte – ako je dokument crno-bijel, izaberite tu opciju, nemojte trošiti nijanse iz tinte u boji koja se generalno brže troši.

Zamjenske tinte

Na tržištu isto tako postoje i zamjenske tinte – one su prilično kontroverzne jer nikad ne znate što ćete dobiti. Neke kopije mogu biti bolje od originala, ali većina ostvaruje negdje do 60% snage originalne tinte. Zbog toga, a i zbog male razlike u cijeni, često vam se uopće ne isplati napraviti neku vrstu zamjene. Nema štednje, nema prednosti, nema dobitaka.

Isto tako, ne možete znati koja je kvaliteta pigmenta u zamjenskoj tinti – ako se takva tinta brže gruša, moguće je da će vam ista čak napraviti problem što se tiče čitača tinte. Ako imate kvalitetan printer, vjerujemo da ga ne želite uništiti zamjenskom tintom. Tinta Canon je garancija kvalitete ispisa i sigurnosti za printer.

Toner Canon

Toner Canon obavezno se mora kupovati ako imate Canon printer. Canon tako nudi crnu boju, miks boja, ali i različite pigmente zasebno. Svakako na službenoj stranici Canona pogledajte koji model tinte paše vašem modelu printera – nekad ćete imati više izbora, nekad samo jedan.

Obično skuplji printeri imaju više izbora zbog toga što su svi napravljeni sličnom tehnologijom, štedljivom i pametnom. Canon isto tako nudi nešto što se zove MultiPack – mogućnost da kupite sve potrebne boje zajedno za nešto nižu cijenu. Ako vas to zanima, nemojte kupovati svaki toner Canon zasebno, već kupite u multi pakovanju.

Tinta i toner Xerox 

Tinta Xerox na vašem će popisu za kupovinu biti ako imate Xerox uređaj. Ove tinte nešto su skuplje od svojih konkurenata, ali njihova kvaliteta svakako opravdava trošak. Ove tinte također dolaze u bočicama, što znači da određeni printeri imaju punjive bočice u sebi. Ovo je najčešće slučaj za boje koje se koriste kod fotografija ili printanja u boji.

S obzirom na to da Xerox printeri mogu biti i oni veliki, uredski printeri, tinta Xerox će nekada biti skuplja od zamjenskih. Ne dajte da vas to zavara, ti su toneri svejedno štedljivi. Na dobar dio profesionalnih tonera možete dobiti i neku garanciju, a uzmite u obzir i da postoje online trgovine u kojima možete automatski filtrirati koja vam tinta treba tako da koristite izbornike na stranici i nađete model printera koji imate.

Toner Xerox je dobar odabir za sve laserske printere ovog brenda. Proizvođači će se u većini slučajeva ograditi od bilo kakvih kvarova kod printera ako u printeru nađu tragove zamjenske tinte ili vide da niste koristili originalne tinte. Zbog toga vam preporučujemo da koristite samo ono što je odobreno od strane proizvođača i budete sigurni da ste dobili sigurno iskustvo te da vaše korištenje neće naštetiti samom printeru.

Slični postovi:

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

DRUGI UPRAVO ČITAJU