GadgetiUz pametni telefon obavezno idu dobre slušalice i prijenosni zvučnik

Uz pametni telefon obavezno idu dobre slušalice i prijenosni zvučnik

Može li se za nešto više od 1000 kuna (oko 150 eura) kupiti pametni telefon, bežične TWS slušalice i prijenosni zvučnik? Može, pronašli smo sva tri uređaja u hrvatskim trgovinama.

meanIT TWS B200

Mnogi u šetnju psa ne idu bez slušalica u ušima, rijetki su oni koji u teretani ili fitness dvorani vježbaju bez podrške omiljene glazbe, a velik broj u krevet također ide sa simpatičnim malim dodacima – ne samo kako bi ljepše zaspali nego i kako bi prije spavanja pogledali novu epizodu omiljene serije. Ili dugo u noć čavrljali preko telefona.

Bežične slušalice meanIT TWS B200 spadaju među kvalitetnije primjerke koje ćete pronaći u hrvatskim trgovinama, a da pri tome nećete morati razmišljati o kupnji na rate. Bit će povoljnije i od mjesečne pretplate za teretanu. Jednostavno odaberete boju (crnu ili pink), uparite ih s pametnim telefonom te slušanje glazbe, telefoniranje ili poslovni video poziv može započeti.

Odmah ćete primijetiti dobar dizajn, dobru ergonomiju te kvalitetan zvuk koji dolazi iz zvučničkih jedinica velikog promjera od 10 mm. Ugrađena baterija u slušalicama omogućuje tri sata rada, a napunit će se u kutijici s baterijom kapaciteta 300 mAh.

meanIT Smartphone X4

Pametni telefon ne mora nužno biti skup da bi dobro radio. Novi model meanIT Smartphone X4 dolazi s ekranom dijagonale 6,26 inča te uz Android 12 Go verziju omogućuje ugodan rad čak i s 2 GB radne memorije. Naime, Google je optimizirao svoj operativni sustav kako bi optimalno radio s uređajima koji imaju manje radne memorije.

Aplikacije su smanjene bez gubitka funkcionalnosti, a vi prilikom instalacije novih aplikacija potražite Lite verzije Messengera, Facebooka i drugih kako biste što bolje iskoristili 16 GB memorije. Za dodatnu memoriju u telefon se može smjestiti microSD kartica kapaciteta do 32 GB.


meanit smartphone x4 2

Odmah ćete primijetiti i da se stražnji poklopac meanIT-ovog modela može otvoriti, što je izuzetno korisno jer sami možete zamijeniti bateriju. Upravo je to sljedeća stvar koju će definirati europska tijela, nakon uvođenja obaveznog USB-C standarda od 2024. godine. Ispod poklopca se nalaze dva SIM utora tako da za korištenje dviju SIM kartica ne morate žrtvovati jedan SIM utor, kao kod nekih proizvođača. Također, u pakiranju ćete dobiti kompletan punjač, ali i gratis silikonsku masku.

Na stražnjoj se strani nalazi foto senzor od 8 megapiksela, a prednja selfie kamera od 2 megapiksela služi i za prepoznavanje lica kako bi se telefon na taj način zaštitio. Ugrađen je 3,5 mm ulaz za slušalice, ukoliko preferirate žičane slušalice, a istovremeno ćete imati i mogućnost slušanja ugrađenog prijemnika FM radija.

meanIT radio alarm, sat i Bluetooth zvučnik B4

U uredu, u spavaćoj sobi, ljeti na plaži te u parku ili na vikendici mnogi će poželjeti prijenosni zvučnik koji uz dobar zvuk pruža i snažan bas efekt. Snaga zvučnika je 5 W, što će biti dovoljno i za manji tulum, ali ne samo uz radijski program nego i uz glazbu s uparenog telefona. Bilo preko Bluetootha ili preko 3,5 mm AUX audio ulaza. Postoji i microSD utor za karticu pa sa sobom možete ponijeti glazbu na taj način ili spojiti USB stick sa stotinama pjesama.


meanit radio alarm sat i bluetooth zvucnik b4 2

meanIT radio alarm, sat i Bluetooth zvučnik B4 se može koristiti i kao budilica, prikazivat će točno vrijeme na LCD ekranu od 4 centimetra, a praktičan je i za telefoniranje dok popravljate nešto u garaži. Ili samo ležite u krevetu. Ugrađena punjiva baterija kapaciteta je 2000 mAh te pruža sate korištenja. Naravno, lijepo će izgledati imitacija drveta i kvalitetno kućište od kojeg se nećete odvajati.

Zašto ne biste uparili sva tri meanIT uređaja? Na telefonu meanIT X4 moći ćete kontrolirati glazbu koja se reproducira na zvučniku B4, ali i provjeriti kapacitet baterije slušalica TWS B200. Razgovore možete obavljati preko telefona, slušalica i zvučnika, ali i uživati u zvuku filma kojeg gledate na pametnom telefonu X4, uz zvučne efekte koji dolaze iz simpatičnog zvučnika.

DRUGI UPRAVO ČITAJU