TutorijaliVodite svoj vlastiti posao preprodaje web hosting paketa

Vodite svoj vlastiti posao preprodaje web hosting paketa

Imate li svoju tvrtku, obrt ili se bavite nekim samostalnim zanimanjem, svakako bi bilo dobro posjedovati i vlastite internetske stranice. Naime, mnogi ljudi kada traže određene usluge ili proizvode će prvo pretražiti što se nudi na Internetu. Stoga je vrlo bitno da imate internetske stranice kako bi vas potencijalni klijenti mogli pronaći.

Da bi vaše internetske stranice bile stalno dostupne potrebna vam je usluga smještaja web stranica, odnosno hostinga. Nude ga brojne tvrtke i u različitim oblicima, kao što su dijeljeni hosting, reseller hosting, vps hosting i drugi.

Značajke diljeljenog i reseller hostinga

Usporedimo li dijeljeni i reseller hosting, odmah na početku vidjet ćemo da su vrlo slično po jednoj stvari. A to je da zakupljujete prostor na nekom udaljenom poslužitelju. Riječ je o poslužitelju na kojem će mnogi korisnici zakupiti prostor, što ujedno znači da se resursi tog poslužitelja dijele među svim korisnicima. No, tu dolazimo do glavne razlike između dijeljenog i reseller hostinga. Dijeljeni web hosting osigurava vam isključivo mjesto na poslužitelju koji možete koristiti za svoje potrebe. No, reseller hosting vam omogućava da taj svoj zakupljeni prostor možete podijeliti na više manjih, autonomnih dijelova te ga ponuditi drugima, besplatno ili im ga iznajmiti za određenu cijenu. Korisnici koji na taj način od vas iznajme prostor će dobiti potpuno autonomni kontrolni panel pomoću kojeg na taj svoj dio mogu postaviti svoje internetske stranice i vršiti administraciju. A vi ćete kao glavni zakupac cjelokupnog hosting paketa imati kompletnu kontrolu nad svim ostalim dijelovima.

youtube video

Mnogi korisnici su od preprodavanja, odnosno iznajmljivanja hostinga napravili odličan posao.

READ  VPS hosting i SSL certifikati potrebni za web stranice

Slični postovi:

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

DRUGI UPRAVO ČITAJU