TutorijaliVrste web hostinga

Vrste web hostinga

Osim raznih paketa koje ćete pronaći kod raznih hosting poslužitelja, razlikuju se neke vrste web hostinga. Hrvatski hosting Studio4web u ponudi ima razne hostinge koji će opravdati sve vaše potrebe.

Contents

Shared SSD web hosting

Ovo je hosting namijenjen svima onima koji trebaju pouzdan, brz i siguran hosting server, koji će omogućiti visoku posjećenost stranice zahvaljujući SSD-u.

Reseller web hosting

Ovaj web hosting je namijenjen vlasnicima firma čija je djelatnost stvaranje web stranica. Kada ga zakupite, vi ga možete dijeliti na više manjih hostinga, koji će međusobno biti odvojeni za pristup i moći svaki pohranjivati različitu web stranicu.

VPS

Sve više ljudi odlučuje se na virtualne privatne servere, jer su tako sigurni da će njihova web stranica biti dostupna i brza. Naime, za razliku od shared hostinga, kod VPS-a vi vladate resursima hostinga i nitko drugi ne može preopteretiti performanse servera i uzrokovati sporije učitavanje ili nedostupnost web stranice.

Registracija domene za web stranicu

Osim hostinga, veoma je važan odabir i prave domene. Registracija domene je postupak koji se odrađuje u svega nekoliko minuta, no prije toga je potrebna i provjera domena. Tako ćete znati da je vaš naziv slobodan i da ga je moguće registrirati. Domene su adrese web stranica i one su jedinstvene. U slučaju da je netko već registrirao neku domenu, ona je njegovo vlasništvo i nije moguća njena registracija. Ako je vaša domena zauzeta, možete odabrati novi naziv ili provjeriti je li neka druga ekstenzija dostupna. 

Kada ste odabrali pravi naziv domene koja zadovoljava vaše potrebe, sljedeći korak je registracija domene.  Jednostavno odaberite domenu koju želite zakupiti i dodajte u košaricu. Registracija domene je moguća na period od minimalno godine dana, pa na više. Jednom kada registrirate domenu, vi je možete produljivati i biti njen vlasnik koliko god dugo plaćate, te vam je nitko drugi ne može oteti.

Slični postovi:

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

DRUGI UPRAVO ČITAJU