BiznisWear OS 4 donosi mogućnost promijene telefona bez potrebe „tvorničkih postavki” sata

Wear OS 4 donosi mogućnost promijene telefona bez potrebe „tvorničkih postavki” sata

Google je nedavno objavio beta verziju svoje nadolazeće platforme za pametne satove. Njezino ime je Wear OS 4 a kao što znate (i pisali smo na našim stranicama) prvi pametni satovi na tržištu s Wear OS 4 bit će nadolazeći Samsung Galaxy Watch 6 i Samsung Galaxy Watch 6 Classic modeli.

Samsung Galaxy S23 FE dobiva certifikate – pogled na bateriju

Ako se pitate: „Zašto je baš Samsung prvi pri plasmanu i korištenju Wear OS 4”? Odgovor je jednostavan: Wear OS je nastao u zajedničkog suradnji Google-a i Samsung-a. No danas želimo istaknuti jednu vrlo zanimljivu značajku koja će biti dostupna s Wear OS 4 i upravo će ona biti od koristi onima koji vrlo često imaju naviku mijenjanja pametnih telefona.

Prikaz mogućnosti povezivanja na “novi” telefon bez potrebe vraćanja na “tvorničke postavke” !

Naime Wear OS 4 donosi mogućnost promjene pametnog telefona i naknadnog povezivanja sata ali bez potrebe da se sat vrati na tvorničke postavke.

Apple – (besplatno) preuzmite bete: iOS 17, iPadOS 17, MacOS Sonoma, watchOS 10

Ali ne samo da je to dostupno pri Wear OS 4 odnosno njezinoj dostupnoj beta inačici, već se nalazi i unutar One UI 5 Watch Beta – kojega je Samsung također nedavno donio s Galaxy Watch 4 i Galaxy Watch 5 modele satova.

tekst2sl2 1
Prikaz mogućnosti povezivanja na “novi” telefon bez potrebe vraćanja na “tvorničke postavke” !

Za sada je naravno sve ovo još uvijek na razini testiranja te je podložno mogućnim „problemima” prilikom rada. Ali ti će se problemi ispraviti kada bude dostupna finalna verzija.

YouTube po tiho gura „Shorts” na vrh vašeg Feed-a – korisnici bijesni!

Kada je već omogućeno na samo na aktualnoj (nadolazećoj) beta inačici, onda to znači kako trenutno aktualna Wear OS 3.0 te One UI 4.5 Watch i dalje zahtijevaju vraćanja sata na tvorničke postavke prilikom promijene pametnog telefona.

xff 970x250 hr

tekst2sl3
Prikaz mogućnosti povezivanja na “novi” telefon bez potrebe vraćanja na “tvorničke postavke” !

Već je dovoljno putem Bluetooth povezivanja jednostavno pronaći „novi uređaj”. Kao kada s Bluetooth značajkom pronalazite neki novi uređaj, dali pametni telefon dali neki drugi uređaj koji se povezuje.

Meta također radi na „konkurentu” Twitter-a – u javnosti dostupan prikaz

Ipak ono što je nas poprilično zainteresiralo je to hoće li ova značajka biti isključivo dostupna na Samsung pametnim satovima odnosno onim pokretanim One UI 5 Watch grafičkim korisničkim sučeljem.

tekst1sl3 1

Jer to je poprilično moguće da Samsung „zaštiti” svoje uređaje ovom značajkom. Što bi značilo kao ostali pametni satovi (u budućnosti) pokretani Wear OS 4 platformom neće imati mogućnost korištenja ove značajke.

Huawei 5G oprema na meti Europske Unije – zabrana na vidiku!

Ali naravno potrebno je pričekati da se „beta” slegne do kraja i jednostavno onda ćemo biti pametni i moći sagledati novine i značajke s nekog drugog kuta. Dali se vi pokušali preuzeti i koristiti One UI 5 Watch (beta) – naravno ako posjedujete Watch 4 ili Watch 5 modele pametnih satova?

tekst1sl1 4

Ako još niste „prođite nađe korake” u članku „Samsung One UI 5 Watch (beta) za Galaxy Watch 4 i Galaxy Watch 5 dostupna za preuzimanje” te nam javite dojmove kako se beta nadolazećeg One UI 5 Watch sučelja pokazala vama pri radu.

preporucamo.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU