INTERNETWhatsApp dodatno štiti profile korisnika od krađe

WhatsApp dodatno štiti profile korisnika od krađe

WhatsApp je objavio da će uvoditi niz novih bezbednosnih funkcija kako bi osigurao zaštitu korisničkih naloga. Među tim funkcijama su sprečavanje krađe SIM kartice i zaštita od drugih napada koji bi mogli ugroziti korisnički nalog.

Jedna od novih funkcija, pod nazivom Account Protect, će se aktivirati samo ako se otkrije sumnjiv pokušaj registracije. Korisnici će možda morati potvrditi da žele “premestiti” svoj nalog na novi telefon pomoću starog uređaja. Ako korisnik nema pristup starom uređaju, moći će zatražiti slanje druge jednokratne šifre.

Novi pozadinskim proverama će osigurati da korisnički nalozi budu sigurni, bez obzira želi li korisnik promeniti uređaj uskoro ili ne. Direktna interakcija sa verifikacionim funkcijama koje WhatsApp uvodi neće biti potrebna.

WhatsApp takođe olakšava korisnicima potvrdu da je njihova povezanost sa drugim korisnikom šifrovana. Korisnici će moći proveriti da li je njihova konekcija sigurna jednostavnim dodirom na karticu Encryption u sekciji kontakta “info”. Trenutno provera veze sa drugim korisnikom uključuje skeniranje QR koda ili upoređivanje broja od 60 cifara.

Ove bezbednosne funkcije će biti dostupne svim korisnicima WhatsApp-a u narednim mesecima.

www.itvesti.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

DRUGI UPRAVO ČITAJU