INTERNETWhatsApp donosi novu funkciju prenosa istorije razgovora putem QR koda

WhatsApp donosi novu funkciju prenosa istorije razgovora putem QR koda

WhatsApp je dobio novu funkciju prenosa istorije razgovora koja pojednostavljuje proces prebacivanja razgovora i fajlova na novi uređaj bez korišćenja rezervnih kopija u oblaku. Sa novom funkcijom, korisnici dobijaju QR kod na svom starom uređaju koji sadrži njihovu rezervnu kopiju istorije razgovora, koja se zatim lokalno prenosi na njihov novi telefon putem Wi-Fi Direct veze.

Nova funkcija prenosa istorije razgovora još uvek se uvodi korisnicima beta verzije WhatsApp-a i trenutno je dostupna samo za prenose između istih operativnih sistema, što znači sa Androida na Android i sa iOS-a na iOS. Postupak uključuje odlazak na karticu “Settings” unutar WhatsApp-a, zatim Chats pa Chat transfer, gde ćete videti novu opciju ako vam je dostupna.

Kompanija Meta, koja je vlasnik WhatsApp-a, kaže da se podaci o istoriji razgovora dele samo između ta dva uređaja i da su potpuno enkriptovani tokom procesa prenosa. Ova funkcija takođe može biti korisna ako imate veće rezervne kopije koje ne staju u vaš prostor za skladištenje u oblaku.

whatsapp donosi novu funkciju prenosa istorije razgovora putem qr koda

www.itvesti.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

DRUGI UPRAVO ČITAJU