INTERNETWhatsApp počeo da uvodi 3D avatare

WhatsApp počeo da uvodi 3D avatare

WhatsApp je počeo da uvodi 3D avatare za svoje korisnike širom sveta, koji će se moći koristiti za profilne fotografije ili stickere.

3D avatari stižu na WhatsApp nekoliko meseci nakon njihovog debija na Instagramu, Facebook-u i Messenger-u.

Direktor kompanije Meta Mark Zuckerberg je putem Facebooka potvrdio da avatari dolaze na WhatsApp, a to se događa nakon višemesečnog beta testiranja.

Iz WhatsApp-a je saopšteno da će korisnici moći koristiti personalizovane avatare kao profile fotografije ili birati među 36 stickera koji će odražavati različite emocije i aktivnosti.

“Vaš avatar je digitalna verzija vas, koju možete kreirati koristeći milijarde kombinacija stilova kose, karakteristika lica i odeće”, saopćeno je iz WhatsApp-a.

Zuckerberg je dodao da će korisnici vremenom dobiti mogućnosti uređivanja koje se odnose na osvetljenje, senčenje i teksture frizure.

Godine 2019. je kompanija Meta uvela 3D avatare u Bitmoji stilu za Facebook i Messenger. To je u početku bilo ograničeno na tržišta poput Australije, Novog Zelanda, Evrope i Kanade, a kasnije su uključena i druga tržišta poput SAD-a. Krajem januara je avatare dobio i Instagram.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

DRUGI UPRAVO ČITAJU