INTERNETWhatsApp pokreće novu funkciju poslovnog imenika

WhatsApp pokreće novu funkciju poslovnog imenika

WhatsApp novom funkcijom želi da pomogne korisnicima, kojih širom sveta ima više od 2 milijarde, pri pregledavanju i otkrivanju kako velikih tako i malih lokalnih kompanija u njihovoj okolini.

Kompanije će biti razvrstane po kategorijama kao što su bankarstvo, hrana i piće i putovanja, a moći će ih se pronaći i po njihovim nazivima, prenosi TechCrunch.

“Želimo olakšati ljudima da obave više na WhatsApp-u”, rekao je izvršni direktor Mete Mark Zuckerberg. “Deo toga je stvaranje boljih načina za saradnju sa kompanijama. I dok ga milioni kompanija u Brazilu koriste za chat, nismo olakšali otkrivanje kompanija ili kupovinu od njih, pa ljudi na kraju moraju koristiti zaobilazna rešenja. Krajnji cilj je omogućiti pronalaženje, slanje poruka i kupovinu od kompanija u istom WhatsApp chatu.”

Ova funkcija naglašava želju WhatsApp-a da aplikaciju usmeri u e-trgovinu u pokušaju stvaranja prihoda od inače besplatne usluge. Poslednji deo slagalice zvane e-trgovina je plaćanje unutar aplikacije koje je predstavljeno u Indiji pre nekoliko meseci.

Isti takvi pokušaji prvobitno su došli pod suspenziju zbog neslaganja sa centralnom bankom u Brazilu gde su tek kasnije dobili odobrenje što je dosta usporilo uvođenje funkcije plaćanja.

whatsapp pokreće novu funkciju poslovnog imenika

DRUGI UPRAVO ČITAJU