INTERNETWhatsApp pokreće novu funkciju poslovnog imenika

WhatsApp pokreće novu funkciju poslovnog imenika

WhatsApp novom funkcijom želi da pomogne korisnicima, kojih širom sveta ima više od 2 milijarde, pri pregledavanju i otkrivanju kako velikih tako i malih lokalnih kompanija u njihovoj okolini.

Kompanije će biti razvrstane po kategorijama kao što su bankarstvo, hrana i piće i putovanja, a moći će ih se pronaći i po njihovim nazivima, prenosi TechCrunch.

“Želimo olakšati ljudima da obave više na WhatsApp-u”, rekao je izvršni direktor Mete Mark Zuckerberg. “Deo toga je stvaranje boljih načina za saradnju sa kompanijama. I dok ga milioni kompanija u Brazilu koriste za chat, nismo olakšali otkrivanje kompanija ili kupovinu od njih, pa ljudi na kraju moraju koristiti zaobilazna rešenja. Krajnji cilj je omogućiti pronalaženje, slanje poruka i kupovinu od kompanija u istom WhatsApp chatu.”

Ova funkcija naglašava želju WhatsApp-a da aplikaciju usmeri u e-trgovinu u pokušaju stvaranja prihoda od inače besplatne usluge. Poslednji deo slagalice zvane e-trgovina je plaćanje unutar aplikacije koje je predstavljeno u Indiji pre nekoliko meseci.

Isti takvi pokušaji prvobitno su došli pod suspenziju zbog neslaganja sa centralnom bankom u Brazilu gde su tek kasnije dobili odobrenje što je dosta usporilo uvođenje funkcije plaćanja.

whatsapp pokreće novu funkciju poslovnog imenika

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

DRUGI UPRAVO ČITAJU