INTERNETWhatsApp priprema veliki redizajn Android aplikacije

WhatsApp priprema veliki redizajn Android aplikacije

WhatsApp, najpopularnija aplikacija za instant poruke na svetu, dobila je desetine novih funkcija tokom poslednjih nekoliko godina. Aplikacija je takođe dobila manja poboljšanja dizajna kako bi se pridržavala Materijalnog dizajna razvijenog od strane Google-a. Sada WhatsApp planira da donese veliki redizajn kako bi njegova Android aplikacija izgledala čistije i futuristički.

Novi izveštaj sa WABetaInfo otkriva da WhatsApp internim testira novu verziju (2.23.13.16) svoje Android aplikacije. Uključuje elemente i raspored korisničkog interfejsa Materijalnog Dizajna 3. Zelena traka na vrhu koju smo videli u WhatsApp-ovom Android klijentu godinama će biti zamenjena belom trakom na vrhu sa WhatsApp logom, ikonom kamere, pretragom, profilnom slikom korisnika i dugmetom sa tri tačke za meni sa dodatnim opcijama.

Četiri glavne kartice – Communities, Chats, Status, and Calls – prelaze sa vrha na dno. Imaće svoje ikone i oznake ikona, ali nije jasno da li ćete moći da prelazite između njih pomeranjem u stranu. Filteri (All, Unread, Personal, and Business) na vrhu omogućavaju brz pregled relevantnih razgovora. Ceo dizajn početnog ekrana aplikacije izgleda mnogo modernije nego sada.

Neki od ovih elemenata korisničkog interfejsa, uključujući donju traku sa karticama i filtere za razgovore, pojavili su se u prethodnim beta verzijama aplikacije. Međutim, nisu stigli do stabilne verzije aplikacije za većinu korisnika. Moderan novi dizajn se još uvek testira, ali bi mogao da stigne do više korisnika širom sveta tokom narednih nekoliko meseci.

Nakon što je omogućio podršku za korišćenje istog WhatsApp naloga na više uređaja, kompanija takođe radi na tome da ista aplikacija podrži više naloga na istom telefonu. Ovo eliminiše potrebu za propietarnim funkcijama poput Samsung-ovog Dual Messengera.

whatsapp priprema veliki redizajn android aplikacije

www.itvesti.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

DRUGI UPRAVO ČITAJU