PAMETNI TELEFONIWhatsApp pruža mogućnost prijenosa povijest razgovora putem QR koda

WhatsApp pruža mogućnost prijenosa povijest razgovora putem QR koda

Ponovno se dotičemo dobro nam poznatog WhatsApp servisa za komunikaciju. Ovoga puta na pomolu nije nikakva nova značajka ili mogućnost korištenja, već se dotičemo povijest razgovora.

Nothing Phone (2) – teaseri dolaze kao na dlanu

Koliko ste samo puta bili u situaciji prilikom zamijene pametnog telefona da poželite „kopirat” i sve vaše razgovore. Ako vam oni nisu sinkronizirani na cloud to je nažalost u većini slučajeva postala „nemoguća misija”.

Izgleda kako je tome Mark Zuckerberg ipak odlučio ostati na kraj, odnosno svojem WhatsApp servisu odlučio je dodijeliti novu funkciju. Upravu onu koja se dotiče prijenosa povijest razgovora i to na vrlo jednostavan način.

Android dobiva novi logo – 3D izgled i „moćniji” natpis

Kada kažemo na vrlo jednostavan način, onda tako stvarno i mislimo. Naime na starom će te pametnom telefonu dobiti QR kod koji ćete pomoću novog telefona jednostavno skenirati.


tekst1sl1 8

Te će tako na vrlo jednostavan i brz način svi vaši razgovori i kontakt biti prebačeni na novi telefon. Naravno jedini uvjet svega je da budete spojeni s oba telefona na istu WI-Fi mrežu kako bi se sam proces prijenosa mogao završiti.

Samsung Galaxy Buds 3 dobile FCC certifikat – na tržište zajedno sa Galaxy S23 FE

Nova značajka vraćanja povijesti chata još uvijek je dostupna za korisnike Whats App Beta i za sada je dostupna samo za prijenose istog OS-a, što znači Android na Android i iOS na iOS.


tekst2sl5

Proces uključuje odlazak na karticu Postavke unutar WhatsAppa –> Razgovore –> Prijenos razgovora gdje ćete vidjeti novu opciju ako vam je dostupna.


xff 970x250 hr

Samsung Galaxy S23 FE značajke i prikaz rendera – sve se već zna

Matična tvrtka WhatsAppa Meta kaže da se podaci o povijesti razgovora dijele samo između dva uređaja i da su potpuno šifrirani tijekom procesa prijenosa.

tekst3naslovna 6

Značajka je također korisna ako imate veće sigurnosne kopije koje ne stanu u vašu pohranu u oblaku. Sigurni smo kako će ova nova mogućnost prijenosa povijesti razgovora biti od velike koristi svima onima koji imaju „nemali” broj razgovora i koji su muku mučili kako taj razgovor uspješno prenijeti sa starog telefona na novi, odnosno na novi pametni telefon.

Apple poskupljuje iCloud+ – evo koliko

Kako smo već i isticali, WhatsApp kao da je u posljednje vrijeme „ubacio” u višu brzinu kada su u pitanju novine i nadogradnje na ovoj platformi.


tekst1naslovna 4

Svijesti svakako toga da je konkurencija poprilično velika i nezasitna, tvrtka „Meta” daje sve od sebe da i dalje WhatsApp ostane na „vrhu” kada su u pitanju servisi za komunikaciju.

Honor Magic 5 Pro recenzija

Za sada nije navedeno kada će ova značajka biti dostupna korisnicima ali je za očekivati kako ćemo je već moći koristiti u skorije vrijeme. Isto tako potrebno je navesti kako će nadogradnja ili po regijama odnosno kako od jednom neće biti dostupna svima.


tekst1sl5

Ali to i vas i nas treba manje zabrinjavati jer napokon dobivamo jednostavnu mogućnost prijenosa povijest razgovora, što smo svi toliko željno (odavno) i očekivali.

preporucamo.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

DRUGI UPRAVO ČITAJU