PAMETNI TELEFONIWhatsApp za Android ima grešku koja ruši aplikaciju - pripazite

WhatsApp za Android ima grešku koja ruši aplikaciju – pripazite

WhatsApp aplikacija – Ako je imate, uradite ovo

WhatsApp za android jedna je od najomiljenijh aplikacija za dopisivanje, no možemo uvijek sve pohvaliti, moramo ponekad i pokuditi, ako za to postoji razlog. Tako ćemo sada napraviti s WhatsApp aplikacijom odnosno servisom za komunikaciju. Sve je bilo dobro u posljednje vrijeme i nove značajke „dolaze” kao gljive poslije kiše.

Samsung Galaxy Watch 6 dobio FCC certifikat – dolaze dva modela

Da bi sada jednostavno nešto unutar „koda” pošlo po krivu u popularnoj aplikaciji na Android platformi jednostavno se pokvario. To su primijetili već mnogi a glavni problem se vezuje uz primitak nove poruke, kada se WhatsApp jednostavno sruši.

tekst3sl1

Naravno ne bi internetska zajednica bila sebi svojstvena kada se ne bi ova „vijest” proširila brzinom munje. Tako je Twitter jednostavno „izgorio” svim postovima nezadovoljnih korisnika i onih koji navode doze zabrinutosti ovim propustom.

No da mi pojasnimo o čemu se ovdje zapravo radi. Kada na aplikaciji nekom korisniku (kontaktu) pošaljete poruku sa sadržajem „wa.me/settings”.

tekst1naslovna

WhatsApp se jednostavno sruši odnosno prestane raditi i izađe iz aplikacije. Sada će velika većina vas zasigurno biti mišljenja: „Pa nećemo mi ovo pisati odnosno koristiti” i možda nećete ali ipak se tu jedan problem kojega se što brže i što hitrije treba riješiti.

Iako bi običan tekst „wa.me/settings” inače pružio ulazak u same postavke WhatsApp servisa za komunikaciju, čini se kako neki problem odnosno „bug” uzrokuje ovu čudnu radnju.

tekst2naslovna 4

Iz još čudnijeg razloga samo verzija aplikacije za Android ima ovaj problem, dok ona za iOS odnosno za Windows i Mac računala posve normalno nastavlja rad kada se pošalje navedeni sadržaj.

K tome ovim problemom pogođeni su oni korisnici koji koriste WhatsApp pri brojčanoj oznaci 2.23.10.77. Još je čudnije vidjeti da se ovakve „stvari” dešavaju tvrtki poput Mete (koja je krova tvrtka dobro nam poznatog Facebook-a).

tekst3naslovna 6

Moramo se prisjetiti kako je Facebook kupio WhatsApp sada već davne 2014. godine po cijeni od „sitnih” 21 milijardu Američkih dolara. Prema aktualnim podatcima na mjesečnoj razini (aktivnih korisnika) WhatsApp koristi 2 milijarde ljudi.

Kad smo već na korištenjima popularnih komunikacijskih platformi moramo reći kako je drugi na popisu WeChat kojeg na mjesečnoj razini koristi 1,2 milijarda korisnika a potom slijedi „bratski” Messenger s 988 milijuna (aktivnih) korisnika mjesečno.

tekst1sl1 7

Koju vi aplikaciju odnosno servis za komunikaciju koristite. Dali je to WhatsApp, Messenger ili Viber? Ili ipak neka „treća” koja nije u sastavu „Meta grupacije”. Slobodno nam kažite vaše mišljenje.

Nadamo se kako će ovaj „problem” uskoro biti riješen. A do tada svi vi koji ste na Android platformi, jednostavno nemojte slati poruku s tekstom: „wa.me/settings”. Dali ste vi vidjeli već ovaj problem ili netko do vama poznatih?

WhatsApp aplikacija – još malo o sigurnosti

Prvo i najvažnije, trebali biste ažurirati WhatsApp na najnoviju verziju. Redovna ažuriranja sadrže sigurnosne ispravke koje održavaju aplikaciju zaštićenom od poznatih ranjivosti. Takođe je važno ažurirati sam Android operativni sistem na uređaju, jer to takođe doprinosi ukupnoj sigurnosti.

Drugo, trebali biste biti oprezni prilikom preuzimanja i otvaranja nepoznatih datoteka, slika ili linkova koje primate putem WhatsApp-a. Ove datoteke mogu sadržavati zlonameran softver koji može ugroziti vaš uređaj. Preporučuje se da ne klikćete na sumnjive linkove i da ne otvarate privitke od nepoznatih izvora.

Greškom zatvoreni tabovi u Google Chrome i kako ih vratiti

Takođe je važno da obratite pažnju na svoje postavke privatnosti u WhatsApp-u. Možete prilagoditi ko može videti vaš status, profilnu sliku i informacije o poslednjoj aktivnosti. Preporučuje se da ove postavke podesite tako da vaše informacije budu vidljive samo ljudima koje poznajete i kojima želite da budu dostupne.

Ukratko, kako biste osigurali sigurnost WhatsApp aplikacije na Android uređajima, redovno ažurirajte aplikaciju i operativni sistem, budite oprezni prilikom otvaranja nepoznatih datoteka i linkova, i pažljivo prilagodite postavke privatnosti. Sprovođenje ovih mera pomoći će vam da zaštitite svoje podatke i održavate privatnost tokom korišćenja aplikacije.

DRUGI UPRAVO ČITAJU