BiznisX (a.k.a Twitter) idućim potezom riskira izbacivanje sa App Storea

X (a.k.a Twitter) idućim potezom riskira izbacivanje sa App Storea

Nedavno smo svjedočili tome da čelnik platforme X – ranije poznate kao Twitter – ima još jednu inovativnu ideju u svojem rukavu. No ovoga puta, izgleda da bi se taj plan mogao obrnuti protiv njega i “skupo” ga koštati.

Apple ne dopušta X (Twitter-u) da bude dostupan unutar AppStore-a, evo zašto

Za mnoge korisnike X platforme, koja je nekada bila poznata kao Twitter, blokiranje osoba koje se radikalno razilaze u mišljenju bilo je zadovoljstvo koje je omogućilo filtriranje njihovog vremenskog niza.

Možda ste se prisjećali trenutka kada ste odlučili blokirati onog pretplatnika koji vam je uporno slao isječke Stevea Jobsa s izjavom “Tko želi olovku?

Elon Musk određuje koliko tweetova korisnici mogu pročitat u jednom danu

Moraš ih nabaviti, skloniti ih, izgubit ćeš ih. Fuj! Nitko ne želi olovku.” Jobs je izgovorio ovu rečenicu kako bi istaknuo prednosti zaslona osjetljivog na dodir prilikom predstavljanja prvog iPhonea 2007. godine.

Twitter dobiva novo ime – X

No osoba koja vam neprestano šalje ovaj isječak to radi kao odgovor na vaše pozitivne komentare o Moto G Stylus 5G, vašem trenutnom svakodnevnom partneru. Ovaj scenario služi kao smiješni primjer, kako ne bi postali upetljani u očite političke implikacije.


tekst1sl1 12

No, suština koju pokušavam naglasiti (iako to može zvučati kao trag hodanja po minskom polju) jest da sposobnost blokiranja određenih X korisnika koji vam ne odgovaraju, unatoč bliskosti, ostaje prava koja je jednako američka kao pita od jabuka.

Twitter: Elon Musk odlazi i imenuje novog izvršnog direktora Twitter-a

I sada, treba razmotriti Elonovu objavu na platformi, gdje je vlasnik X-a, Elon Musk, napisao: “Mogućnost blokiranja bit će uklonjena kao ‘funkcija’, osim za DM-ove. To jednostavno nema smisla.”

11. godišnjica smrti Steve Jobsa – vizionara Applea

Musk često koristi Twitter kao poligon za eksperimentiranje, ispitujući reakciju korisnika i uzimajući povratne informacije prije nego donese finalnu odluku.

tekst3sl1 9

Prisjetimo se da je Musk prethodno lansirao ideju o ograničenju broja poruka koje korisnici mogu čitati svakodnevno (osim ako nisu plaćeni pretplatnici), no nakon negativnog odjeka od strane X pretplatnika, brzo je reagirao i prilagodio koncept.

Steve Wozniak strahuje kako će se AI koristit za potkradanje javnosti

Bez sumnje, Musk voli istraživati kako podaci mogu pokretati X platformu. Međutim, korištenje mnoštva prikupljenih podataka za vođenje poslovanja ne donosi uvijek pozitivne implikacije. Barem ukazuje na to da netko drugi vodi glavnu riječ – slab i nesiguran izvršni direktor.


tekst2sl1 4

X, News Daily dao je svoje mišljenje o ovoj situaciji: “Potpuno ukidanje blokiranja ide predaleko. Iako se može koristiti kako bi se eliminirali politički suprotstavljeni glasovi, igra ključnu ulogu u borbi protiv zlostavljanja, trolova i neželjenih sadržaja koji predstavljaju ozbiljan problem za mnoge korisnike platforme.”

Apple iPhone 15 serija s Thunderbolt brzinom punjenja od 35W

Međutim, Appleove smjernice App Storea mogu imati velik utjecaj na Muskove planove. One zahtijevaju da aplikacije koje omogućuju “korisnički generirani sadržaj” moraju imati mehanizam za filtriranje nepoželjnog sadržaja, mehanizam za prijavu uvredljivog sadržaja i omogućiti korisnicima blokiranje zlonamjernih korisnika.


tekst2sl2 4

Muskova nova odluka o ukidanju blokiranja, ukoliko se ne prilagodi tim smjernicama, može rezultirati izbacivanjem X platforme iz App Storea.

Samsung Galaxy S24 Ultra imat će 50MP telefoto i još bolji zaslon

Dakle, korisnici X platforme već sada izražavaju svoje nezadovoljstvo novom Muskovom naredbom, što ukazuje na moguće turbulence u bliskoj budućnosti.


tekst2sl2

Elon Musk, koji je kupio X platformu u listopadu za 44 milijarde dolara i svjedočio njenom padu vrijednosti za gotovo polovicu, ima potrebu za temeljitim razmišljanjem o svojim potezima.

Apple iPhone 14 ima problem s agregacijom (zdravljem) baterije

Njegova želja da pretvori platformu u svestranu aplikaciju sličnu kineskom WeChatu, koja omogućuje upravljanje trenutnim porukama, mobilnim plaćanjima i društvenim postovima, zaslužuje priznanje.

tekst3naslovna 2

Rebrandirao je platformu kao “X“, odbacujući legendarno ime Twittera, uz novu, stiliziranu verziju 24. slova engleske abecede umjesto ikone plave ptice. Ipak, kako će se ova najnovija ideja Elona Muska manifestirati i kakva će biti reakcija Applea, ostaje nam za vidjeti.

preporucamo.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

DRUGI UPRAVO ČITAJU