BiznisXiaomi na Boston Consulting listi 50 najinovativnijih kompanija

Xiaomi na Boston Consulting listi 50 najinovativnijih kompanija

U prvom tromjesečju ove godine, Xiaomijevi troškovi istraživanja i razvoja (R&D) porasli su za 17,7% u usporedbi s prethodnom godinom, dosegnuvši 4,1 milijardu RMB. Od 31. ožujka 2023. broj osoblja za istraživanje i razvoj dosegnuo je približno 16 500, čineći tako više od 50% zaposlenika Xiaomija.

Xiaomijevi napori u istraživanju i razvoju donijeli su tvrtki više od 32 000 patenata diljem svijeta do 31. ožujka 2023. Očekuje se da će ukupna ulaganja u istraživanje i razvoj za 2023. premašiti 20 milijardi RMB.

Kompanija je prigrlila tehnološku transformaciju uključujući umjetnu inteligenciju (AI) te je službeno uspostavila tim zadužen za AI Lab Foundation Model u travnju ove godine koji trenutno broji 1.200 zaposlenika. Tvrtka će nastaviti širiti AI korisničko iskustvo, maksimizirati  napredak u tehnologiji i istraživati mogućnosti s potencijalnim partnerima.

BCG-ova lista najinovativnijih tvrtki temelji se na anketi više od 1000 globalnih rukovoditelja inovacija koji su anketirani u prosincu 2022. i siječnju 2023. Anketa procjenjuje inovativnost tvrtke u četirima kategorijama: globalno razmišljanje, stav kolega u industriji, poremećaj u industriji i stvaranje vrijednosti .

BCG objavljuje svoje godišnje izvješće o inovacijama od 2003. Ostale tvrtke na popisu za 2023. uključuju Amazon, Alphabet, Microsoft, Siemens, Pfizer, SpaceX, Nike, IBM itd.

Xiaomi smatra 2023. godinu ključnom godinu za ubrzanje svog rasta. Tvrtka će ostati odlučna u unapređivanju svoje nove poslovne strategije s fokusom na visokokvalitetni razvoj utemeljen na neumoljivoj potrazi za tehnološkim napretkom i svojoj misiji da omogući svima u svijetu da uživaju u boljem životu kroz inovativnu tehnologiju.

preporucamo.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

DRUGI UPRAVO ČITAJU