BiznisXiaomi napada Samsung - Još samo korak do dolaska Galaxy Z Flip...

Xiaomi napada Samsung – Još samo korak do dolaska Galaxy Z Flip rivala

Xiaomi napada Samsung

Da dobro ste pročitali, Kineski Xiaomi želi konkurirati Samsung-u.

Posebice kada je u pitanju vertikalno sklopivi model pametnog telefona, kao što je dobro nam poznati Samsung Galaxy Z Flip.

I Dok Samsung vrši zadnje pripreme kako bi 26.07.2023. priredio Galaxy Unpacked događaj i tržištu predstavio novu generaciju Galaxy Z Flip 5 (ali i Galaxy Z Fold 5) sklopivih telefona, Xiaomi mu zaista „puše za vratom”.

tekst2sl1

Ako je vjerovati dostupnim glasinama tvrtka ima u izradi model telefona koji će imati iste značajke otvaranja i korištenja kao i Galaxy Z Flip telefon.

Što je bilo i u jednu ruku za očekivati, jer se na tržištu već udomaćio Xiaomi Mix Fold sklopivi telefon (koji je kopija Galaxy Z Fold modela). Odnosno donosi vodoravni način otvaranja i korištenja telefona.

tekst2sl2

Govori se kako svi oni koji ne žele i ne daju prednost već ustaljenom dizajnu Galaxy Z Flip modela ili Motorola Razr, mogu uskoro očekivati nešto posve novo.

Odnosno značajno drugačiji način korištenja pametnog telefona. On bi trebao biti mnogo lakši za korištenje i ne bi imao tolika ograničenja kao što to donose Samsung i Motorola, ističe se iz Xiaomi tabora.

tekst1naslovna 6

Naravno mi smo svjesni kako ovdje vrijedi pravilo „svatko svojeg konja za trku ima” i „svatko svojeg konja hvali”. Ali upravo će Xiaomi sklopivi telefon donositi tankoću i jednostavnost korištenja, naravno uz „jače” značajke no što to za sada nudi „ljutita” konkurencija.

Ali ne bi se trebali odmah na „prvu loptu” veseliti jer se zna kako je Xiaomi poprilično „agresivan” kada je u pitanju određivanje cijene, što je imao prilike pokazati već više puta.

xiaomi corporation 02

O samom telefonu za sada i nema baš previše značajki ali jedno nas pitanju više brine. Hoće li Xiaomi nadolazeći telefon biti dostupan na globalnoj razini ili samo na domaćem (Kineskom tlu)?

S druge pak strane ostavi vidjeti kako će tržište reagirati na nadolazeći Xiaomi Mix Fold 3, jer bi ovo značilo kako će u istom periodu tvrtka tržištu predstaviti dva vrlo slična a opet drugačija sklopiva telefona.

1 2

Baš onako kao što već evo sada petu godinu radi Samsung, sa svojim nadolazećim Galaxy Z Flip 5, odnosno Galaxy Z Fold 5 modelima. Namjerno spominjemo Samsung jer je Xiaomi naveo kako upravo njima želi biti najveći konkurent a hoće li u tome i uspjeti, svakako ostaje za vidjeti.

Ako cjenovno ovi Xiaomi modeli budu povoljniji, onda je svakako pitanje uspjeha zagarantirano. Ali tržište nas kroz godine uči kako nije uvijek jeftinije (povoljnije) i kvalitetnije.

Xiaomi Mix Fold Vs Galaxy Z Flip


Mix Fold i Z Flip su dva inovativna preklopna pametna telefona na tržištu. Xiaomi Mix Fold dolazi s impresivnim unutarnjim zaslonom od 8,01 inča koji se preklopom može pretvoriti u vanjski zaslon od 6,52 inča. S druge strane, Z Flip ima vanjski zaslon od 6,7 inča koji se preklopom pretvara u unutarnji zaslon od 6,7 inča.

Kada je riječ o performansama, Mix Fold koristi snažni Snapdragon 888 procesor, dok Z Flip koristi Qualcommov Snapdragon 855+. Oba telefona dolaze s impresivnom količinom RAM-a i prostora za pohranu podataka, što omogućuje brzo i glatko multitasking iskustvo. Što se tiče kamera, Xiaomi Mix Fold ima 108 MP glavnu kameru s tehnologijom poboljšanja slike u uvjetima slabog osvjetljenja, dok Galaxy Z Flip dolazi s dvostrukom kamerom od 12 MP. Bez obzira na razlike, oba telefona nude preklopnu funkcionalnost koja privlači korisnike koji žele ekskluzivan dizajn i inovativnost u svom pametnom telefonu.

xiaomi napada samsung
Xiaomi napada Samsung - Još samo korak do dolaska Galaxy Z Flip rivala

Kada je riječ o trajnosti i izdržljivosti, Galaxy Z Flip dolazi s Samsungovom Ultra Thin Glass tehnologijom koja mu pruža veću otpornost na ogrebotine i habanje. S druge strane, Xiaomi Mix Fold koristi inovativnu tehnologiju Falcon Wing, koja omogućuje glatko i precizno preklapanje bez poteškoća. Oba telefona dolaze s naprednim mehanizmom preklapanja koji pruža sigurno zatvaranje i otvaranje.

U konačnici, odabir između Mix Fold i Z Flip ovisi o osobnim preferencijama i prioritetima korisnika. Mix Fold nudi veći unutarnji zaslon i napredne kamere, dok Z Flip dolazi s Samsungovim renomiranim dizajnom i tehnologijom zaštite ekrana. Bez obzira na odabir, oba telefona predstavljaju korak prema budućnosti preklopnih pametnih telefona i nude jedinstveno iskustvo korištenja.

Pročitaj još:

Google Pixel Watch 2 prelazi na Snapdragon W5

WhatsApp za Android ima grešku koja ruši aplikaciju – pripazite

10 sajtova za gledanje filmova online sa prevodom!

Kako se zarađuje od TikToka

DRUGI UPRAVO ČITAJU