INTERNETYouTube na televizorima donosi manje prekida zbog reklama, ali one će trajati...

YouTube na televizorima donosi manje prekida zbog reklama, ali one će trajati du\e

Sledeći put kada sednete da gledate YouTube na svom televizoru, primetićete manje reklama koje prekidaju video koji gledate. To je zato što YouTube smanjuje učestalost pojavljivanja reklama na televizorima, ali zauzvrat, moraćete da izdržite duže reklame.

YouTube je počeo sa testiranjem dužih, ali manje učestalih prekida za reklame u septembru, a sada ih lansira na svim televizorima. Promena znači da ćete videti ažurirani odbrojavanje u donjem desnom uglu ekrana koje će sada pokazivati koliko vremena vam preostaje dok se ceo blok reklama ne završi ili kada možete preskočiti.

Ranije je YouTube prikazivao koliko reklama ima u bloku u gornjem levom uglu ekrana, zajedno sa odbrojavanjem za svaku pojedinačnu reklamu. Pored novog ritma reklama, YouTube proširuje reklame za Shorts na televizore. Baš kao na mobilnim uređajima i vebu, sada ćete videti reklame između Shorts koje možete preskočiti pomoću daljinskog upravljača.

Iako nisam previše srećan što ću imati reklame između Shorts na televizoru, donekle mi je drago zbog promene u prekidima reklama u redovnim videima, nadam se da neću imati toliko malih prekida dok gledam dvosatne video sadržaje. YouTube je ove godine imao veliki fokus na reklamama i podsticanju ljudi da ih gledaju. Kompanija je dodala nepreskočive reklame od 30 sekundi na svoju TV aplikaciju i čak je ograničila korišćenje blokatora reklama.

www.itvesti.info

DRUGI UPRAVO ČITAJU