INTERNETYouTube Premium uvodi poboljšani 1080p globalno

YouTube Premium uvodi poboljšani 1080p globalno

YouTube proširio listu mogućnosti za Premium pretplatnike omogućavajući im da koriste opciju visokokvalitetnog 1080p na desktop računarima širom sveta. Portparol platforme za deljenje video sadržaja, Paul Pennington, potvrdio je ovu nadogradnju za The Verge. Ova “poboljšana brzina prenosa podataka” 1080p je prvi put testirana u aprilu na iOS-u.

Zanimljivo, ova funkcija je prethodno primećena od strane ne-Premium korisnika na nekoliko videa prošlog petka. Međutim, postoji jedna kvaka – pokušavajući da koriste ovu poboljšanu brzinu prenosa, YouTube vas upućuje da postanete Premium član. Za one koji razmišljaju da pređu na Premium, važno je napomenuti da je cena YouTube Premiuma blago porasla, kao i cene drugih servisa.

Za one koji mogu da koriste ovu funkciju, razlika u kvalitetu je neosporna. Kako je YouTube napomenuo u aprilskom blogu, video snimci sa puno detalja i dinamičnih pokreta imaju najviše koristi od ove funkcije, jer izgledaju oštrije i živopisnije nego inače.

Ova promena nije ograničena samo na desktop verzije. Pennington je otkrio da će poboljšano iskustvo 1080p biti dostupno i na uređajima namenjenim za upotrebu u dnevnoj sobi, poput Chromecasta i igraćih konzola. Korisnici Androida možda će morati malo sačekati, jer funkcija još uvek nije univerzalno dostupna. Međutim, prema izveštaju sa 9to5Google iz juna, poboljšana rezolucija se pojavila za neke Android entuzijaste.

www.itvesti.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

DRUGI UPRAVO ČITAJU