INTERNETYouTube Premium značajno poskupljuje na nekim tržištima

YouTube Premium značajno poskupljuje na nekim tržištima

Pretplatnici na YouTube Premium paket, i to onaj porodični, u nekim su zemljama dobili obaveštenje da će im od sledećeg meseca cena pretplate biti povećana. Ovaj talas poskupljenja zahvatio je, prema za sada dostupnim informacijama, SAD, Kanadu, Ujedinjeno Kraljevstvo, Tursku, Argentinu, Novi Zeland i Japan, s time da je u Argentini i Turskoj poskupljenje primenjeno i na individualne pretplate.

Prema sopstvenim pravilima, YouTube je obvezan da pretplatnicima javi svaku promenu cene 30 dana pre nego što ona stupi na snagu, tako da će prve skuplje pretplate postojećim korisnicima biti naplaćene nakon 21. novembra. Novi pretplatnici će već od sada morati da pristanu na više cene.

Zemlje Evrope, među kojima i Srbija, nisu obuhvaćene poskupljenjem. Povećanje cena moglo bi uticati tek na one koji su se “švercovali” pa plaćali pretplatu po nekoj nižoj ceni, na primer putem naloga koji je fiktivno registrovan u Turskoj ili Argentini. Tamo su poskupljenja i najveća, pa pojedinačna pretplata u Argentini sada košta trostruko više nego do sada, dok je u Turskoj cena porasla za više od 75%. U SAD-u, Kanadi i Ujedinjenom Kraljevstvu cene će porasti za gotovo 30%.

youtube premium značajno poskupljuje na nekim tržištima

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

DRUGI UPRAVO ČITAJU