INTERNETYouTube ukida Stories funkciju

YouTube ukida Stories funkciju

YouTube će se rešiti Stories funkcionalnosti, koja omogućava objavljivanje privremenih postova, počevši od juna. Korisnici neće moći da objavljuju Stories od 26. juna, a postojeći postovi će isteći nakon sedam dana.

Stories su prvi put predstavljene 2017. godine pod nazivom Reels i bile su dostupne korisnicima sa preko 10.000 pretplatnika. Slično kao na Instagram-u (koji je koncept preuzeo od Snapchat-a), YouTube Stories bi nestale nakon određenog vremena; kreatori su mogli koristiti Stories da bi objavljivali ažuriranja ili sadržaj iza scene kako bi promovisali svoj kanal. Međutim, gledajući danas, čini se da ta funkcionalnost nije zaživela – pristup je bio ograničen, malo kreatora redovno objavljuje Stories, a funkcionalnost nije dobijala mnogo promocije čak ni od strane YouTube-a.

U odsustvu Stories, YouTube želi da podstakne kreatore da umesto toga objavljuju sadržaj na drugim površinama platforme: Community Posts i Shorts. Kompanija je nedavno proširila pristup Community Posts, funkcionalnosti za objavljivanje tekstualnih ažuriranja, i dodala mogućnost da se postovi isteknu nakon određenog perioda. Kreatori takođe mogu deliti ankete, kvizove, slike i video snimke kao Community Posts, koji se prikazuju u kartici na kanalima.

YouTube takođe radi na preusmeravanju popularnosti kratkog video formata ka svojoj konkurenciji TikTok-u, putem Shorts-a, i pokušava da ubedi tradicionalne kreatore dugih video zapisa da počnu da prave kraći sadržaj. U februaru, YouTube je počeo da deli prihode od reklama od Shorts-a sa kreatorima u okviru revidiranog plana monetizacije.

Iako su mnoge platforme usvojile format priča koji je prvi popularizovao Snapchat, YouTube nije prva koja ukida svoju verziju.

www.itvesti.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

DRUGI UPRAVO ČITAJU