INTERNETYouTube uvodi sinhronizaciju videa uz pomoć veštačke inteligencije

YouTube uvodi sinhronizaciju videa uz pomoć veštačke inteligencije

YouTube želi olakšati sinhronizaciju vaših video snimaka na druge jezike uz pomoć veštačke inteligencije. Kompanija je u četvrtak na VidCon konferenciji najavila da će preneti tim sa Alouda, servisa za sinhronizaciju zasnovanog na veštačkoj inteligenciji iz Google-ovog inkubatora Area 120.

Evo kako to funkcioniše, prema informacijama sa Aloudove veb stranice. Alat prvo transkribuje vaš video, pružajući vam transkript koji možete pregledati i urediti. Zatim vrši prevod i proizvodi sinhronizaciju na drugi jezik.

YouTube već testira ovaj alat sa “stotinama” kreatora, izjavio je Amjad Hanif iz YouTube-a u saopštenju za The Verge. Hanif dodaje da Aloud trenutno podržava “nekoliko” jezika, a prema rečima portparolke Jessice Gibby, Aloud je trenutno dostupan na engleskom, španskom i portugalskom jeziku.

Iako je broj podržanih jezika ograničen, Aloud može biti koristan alat kako sve veći broj kreatora dodaje sinhronizaciju na više jezika u svoje video snimke. Ako želite čuti primer rezultata Alouda, pogledajte špansku sinhronizaciju u ovom videu sa kanala Amoeba Sisters. (Kliknite ikonu zupčanika, zatim “Audio trag”.)

U budućnosti, YouTube “radi na tome da prevedeni audio zapisi zvuče kao glas samog kreatora, sa više izraza i sinhronizacije usana”, izjavio je Hanif. Te funkcije su planirane za 2024. godinu, kaže Gibby.

www.itvesti.info

DRUGI UPRAVO ČITAJU