INTERNETYouTube zabrinut da će Shorts uništiti platformu

YouTube zabrinut da će Shorts uništiti platformu

Poslednjih godina, YouTube je ponovio da su kratki video sadržaji visok prioritet. Novi izveštaj otkriva da postoje unutrašnji strahovi u vezi sa YouTube Shorts-ima koji utiču na osnovni biznis dugih video sadržaja.

Prema Financial Times-u, stariji zaposleni u YouTube-u na nedavnim strategijskim sastancima su “diskutovali o riziku da se dugi video sadržaji, koji donose više prihoda kompaniji, ‘gase’ kao format.” Interni podaci pokazuju da kreatori “snimaju manje dugih video sadržaja – podstaknuti nedostatkom potrošačke potražnje.”

Ovaj pomak utiče na prihod od oglasa, jer duži video sadržaji omogućavaju više oglasa i “veći stopu klikanja na oglase ka e-trgovinskim sajtovima.” Kao i gledaoci, i oglašivači se sve više opredeljuju za kratke sadržaje prilikom komisioniranja reklama za proizvode.

Ovo dolazi nakon što je YouTube prijavio pad prihoda od oglasa u tri od poslednja četiri kvartala, iako je zabeležen porast u najnovijem izveštaju. Sajt je počeo pooštravati pravila protiv blokatora oglasa, dok je cena YouTube Premium-a porasla u SAD-u.

Što se tiče same kompanije YouTube:

YouTube tvrdi da su Shorts “dizajnirani da dopune, a ne da konkurišu, svim drugim formatima koje kreatori koriste” na platformi, kao što su audio i livestream-ovi.

www.itvesti.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

DRUGI UPRAVO ČITAJU