TutorijaliZanimljivom domenom lakše do novih korisnika

Zanimljivom domenom lakše do novih korisnika

Contents

Samo slobodna domena može se registrirati

Jednom kada u glavi imate određeni naziv domene i ekstenziju koju biste željeli registrirati, još uvijek nije sigurno da ćete to stvarno i moći učiniti. Naime, prvi korak kod registracije uvijek je provjera domena. A to je potrebno učiniti zbog vrlo jednostavnog razloga. Naime, registrirati možete samo onu slobodnu domenu, odnosno onu koju već netko prije vas nije registrirao jer ne mogu postajati dvije potpuno iste.

Provjera domena pokazat će vam je li netko prije vas registrirao isti naziv domene s istom ekstenzijom. Ako baš želite svoj naziv, možete se odlučiti za drugu ekstenziju i na taj način ipak dobiti dio onoga što ste željeli.

Provjera domena putem raznih tvrtki

Provjera domena lako je dostupna putem brojnih tvrtki koje ujedno i nude usluge registracije, kao i razne druge srodne usluge, primjerice hosting, SSL certifikat i sl. Prije nego što uopće možete nastaviti proces registracije, prvo morate proći provjeru domene kako biste utvrdili je li ona slobodna.

Ako nije slobodna, sustav će vam dati i nekoliko prijedloga koji su na određeni način povezani s vašim nazivom te možete prihvatiti nešto od toga ili krenuti ispočetka.

Slični postovi:

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

DRUGI UPRAVO ČITAJU