back to top
PAMETNI TELEFONIBorba između Applea i Samsunga za "kralja pametnih telefona" i dalje se...

Borba između Applea i Samsunga za “kralja pametnih telefona” i dalje se nastavlja

- Advertisement -

Prošle godine, prvi put u povijesti, Apple je postao vodeći proizvođač pametnih telefona u svijetu, prema izvješćima IDC-a i Canalys-a. Prema Canalysu, Apple je isporučio 229,2 milijuna iPhonea u 2023., dok je Samsung isporučio 225,4 milijuna Galaxy uređaja.

Samsung Galaxy Watch FE – na tržište vrlo skoro

To označava značajan obrat u odnosu na prethodnu godinu, kada je Samsung bio ispred Applea za 25 milijuna jedinica.

Zaigrajte Retro igre na svojem iPhone-u

U 2022. godini, Samsung je dominirao tržištem, nadmašujući Apple za 25 milijuna jedinica tijekom cijele godine. No, prošle je godine Apple zabilježio rast udjela na globalnom tržištu pametnih telefona, sa 19% na 20%, dok je Samsungov udio pao sa 22% na 20%.

- Advertisement -

Prema izvješću The Korea Timesa, Counterpoint Research ukazuje na snažnu prodaju Galaxy telefona u SAD-u i Europi, što je omogućilo Samsungu da ponovno zauzme vodeću poziciju na globalnom tržištu pametnih telefona.

Samsung Galaxy Z Flip / Fold FE – niz značajki ali i datum dolaska

U veljači, Samsung je prodao 19,69 milijuna mobitela, osiguravši si 20% globalnog tržišnog udjela. Istovremeno, Apple je prodao 17,41 milijuna iPhonea, što mu je donijelo 18% udjela na globalnom tržištu pametnih telefona.


9

Istraživač Kim Rok-ho iz Hana Securities ističe pozitivan odgovor na seriju Galaxy S24 u SAD-u i Europi, što je doprinijelo Samsungovom povratku na vrh.

iPhone korisnici i scam poruke o resetiranju Apple ID-a

Samsung je u veljači dominirao tržištima Europe s 34% udjela te SAD-a, gdje je zabilježio rast udjela na 36%, nasuprot 20% u siječnju. Unatoč tome, Apple je i dalje zadržao vodeću poziciju u prodaji pametnih telefona u SAD-u, iako je tržišni udio iPhonea pao s 64% u siječnju na 48% u veljači.


ff 4

DRUGI UPRAVO ČITAJU

DRUGI UPRAVO ČITAJU