IT portal - O nama

IT portal.ba je web portal posvećen internetu, društvenim mrežama, pametnim telefonima, tehnologiji i zanimljivostima iz IT svijeta.

Na stranicama ITportala ćete pronaći tutorijale, ‘how to’ tekstove, vijesti sa svjetske Tech scene, savjete za otključavanje iPhone ili iPad uređaja, o inovacijama na Android, iOS ili Windows Phone platformama.

ITportal.ba je nastao s idejom da se ‘tech’ ili ‘millennials’ generaciji iz BiH pruži uvid u sva dešavanja u svijetu interneta, socijalnih mreža, pametnih telefona, gaming konzola i sl.

Na stranicama ITportala možete svakodnevno pogledati viralne video klipove koji se shareuju po društvenim mrežama i postaju internet hitovi.

OGLAŠAVANJE:

Melisa Čančar Karahodža
direktorica prodaje
marketing@tnt.ba
+387 62 553 222

UREDNIŠTVO

Alem Sinanović
urednik digitalnih medija
info@itportal.ba / info@tnt.ba
+387 62 554 222

Ne znamo sve! Znamo mnogo! Rado ćemo podijeliti to znanje s vama.

 

Zavirite u svijet interneta

Internet predstavlja jednog od najvećeg i najutjecajnijeg medija današnjice. Možemo sa sigurnošću reći kako je on pokrenuo jedan oblik evolucije tehnologije.

Od nastanka društvenih mreža, internet preglednika, web portala, blogova pa čak i digitalnog novca sve ovo ne bi bilo moguće bez interneta.

Kategorija internet donosi najnovije vijesti vezane za društvene mreže, web preglednike, nove platforme.

Također, ovdje možete naučiti uz dosta korisnih savjeta za kreiranje Storya na Instagramu, pretraživanja na Google-u ili kako zaraditi na internetu.

Ekipa portala ITportal.ba na dnevnom nivou donosi najnovije vijesti za društvene mreže i njihove korisnike.

Saznajte na vrijeme sve o novim ažuriranjima vaših omiljenih socijalnih mreža!

it portal - o nama
IT portal - O nama

Sve o biznisu

Za sve mlade i neiskusne i stare i iskusne kategorija Biznis će biti od pomoći.  Kako uložiti novac ili zaraditi brzo ili pokrenuti stabilan biznis uz naše članke možete pronaći odgovore na sva navedena pitanja.

Da li je posao od kuće bolji od posla u kancelariji i savjeti za mlade poduzetnike su samo neke od tema koje možete istražiti u kategoriji Biznis.

Kao što naša ekipa objavljuje svakodnevno vijesti iz svijeta interneta tako objavljuje i iz svijeta biznisa. Najnovije informacije o tehnološkim gigantima i milijarderima poput Elona Muska pronaći ćete ovdje.

Najbolji pametni telefoni

Koji je mobitel najbolji? Svi se pitamo dok nas svakodnevno bomabarduju reklamama najnovijih pametnih telefona na tržištu.

Uz naše recenzije i vijesti o opcijama novih telefona sigurno će biti od pomoći prilikom kupovine vašeg pametnog mobitela.

Ekipa portala vrijedno istražuje koje opcije nudi novi Samsung S23 Ultra, a koji imaju najkvalitetniju kameru.

Sve informacije vezane za pametne telefone možete pronaći na jednom mjestu – kategoriji Pametni telefoni.

Ne možemo isprobati baš svaki pametni telefon koji postoji trenutno ali zahvaljujući ITportalu možete uz članke saznati koje opcije mobilnog uređaja vama najbolje odgovoraju.

Recenzije, predstavljanja novih uređaja i opcija svakako da će vam pomoći riješiti nedoumicu.

it portal
Sve informacije vezane za pametne telefone možete pronaći na jednom mjestu – kategoriji Pametni telefoni.

Koji TV kupiti?

Svi pričaju i pišu recenziju o telefonima, laptopima ili tabletima ali mnogi zaboravljaju na TV. Iz tog razloga kreirali smo kategoriju TV posvećenu samo vijestima o najnovijim pametnim televizorima na tržištu i savjetima za kupovinu istih.

Koji televizor će krasiti vaš dom u narednih nekoliko godina možete odlučiti uz našu pomoć.

Iako mnogi govore da televizija polako umire i da skoro niko više ne gleda osim starijih generacija to ne znači da je istina.

Svakako da je televiziji opala gledanost ali još uvijek se kupuju TV  pametni uređaji preko kojih možete instalirati vaše omiljene aplikacije i platforme za gledanje serija i filmova poput Netflixa, HBO-a, Hulu, YouTube-a itd.

Tako da su recenzije ovih uređaja i više nego dobrodošle jer znamo da cijene pametnih televizora nisu nimalo jeftine.

Mnogi na kupovinu TV-a ili nekog drugog uređaja gledaju na investiciju koju žele dobro iskoristiti. U ovom slučaju dobro pomažu recenzije i predstavljanja novih proizvoda.

Šta je SEO?

Da li znate šta je pojam Search Engine Optimisation(SEO)? Kategorija SEO upravo objašnjava sve o osnovama SEO-a i kako koristiti.

Uz najbolje savjete optimizirajte vašu web stranicu i očekuje vas porast u broju pregleda i čitatelja.

Google je moćan alat koji vrijedi upotrijebiti. On nam je ponudio SEO koji pomaže tvrtkama, malim i velikim biznisima, portalima pa čak i blogovima da svoju web stranicu optimiziraju i da bude spremna za direktne posjete sa Google pretraživača.

SEO ili optimizacija za tražilice postao je neizostavan dio digitalnog marketinga.

Digitalni marketing ima mnoge sfere a jedan od njih upravo je Search Engine Optimisation. On je poput desne ruke vašem biznisu koji će pomoći da dostignete viši nivo poslovanja.

Ovo je posebno korisno i za sve male biznise koji se pokušavaju izdvojiti u moru velikih kompanija koje još uvijek olako shvataju optimizaciju za tražilice.

Prema podacima Google-a ljudi godišnje naprave milijarde pretraživanja svake godine, često s komercijalnom namjerom da pronađu informacije o proizvodima i uslugama.

Tako je Google pretraživanje ili pretraživanje na bilo kojem drugom web pregledniku postalo dio digitalnog marketinga.

Veća vidljivost i viši rang u rezultatima pretraživanja od konkurencije mogu imati značajan utjecaj na vaš biznis.

Iskusni stručnjaci u digitalnom marketingu kroz naše članke naučit će vas svim osnovama i trikovima optimizacije.

Kako iskoristiti ovaj moćan alat u 21. stoljeću saznajte na ITportal.ba

it portal

Kako iskoristiti ovaj moćan alat u 21. stoljeću saznajte na ITportal.ba

Uz tutorijale naučite sve

Internet nam je omogućio da saznamo sve što nas zanima. Od nekih historijskih činjenica, zarade, savjeta do toga kako kupovati bitcoin.

Tutorijali pomažu da lakše naučimo o tehnologiji, biznisu, prodavanju ili čak izrade web stranica za početnike.

Upravo kategorija Tutorijali na našem portalu naučit će vas sve što treba da znate iz tehnologije, digitalnog novca, društvenih mreža itd.

Zahvaljujući tutorijalima možda pola stvari ne bi znali kako uraditi. Postala nam je navika da odmah ukucamo na web preglednik kako nešto uraditi i odmah će nam iskočiti odgovor ili još bolje tutorijal na to pitanje.

Htjeli mi to priznati ili ne tutorijali su naš spas u zadnji čas!

Ekipa ITportala donosi nešto novo kada su u pitanju news IT portali u Bosni i Hercegovini. Portal je namijenjen za sve generacije koje žele znati više o mobitelima, optimizaciji tražilica, digitalnom marketingu, društvenim mrežama, televizorima ili jednostavnim tutorijalima vezanim za uređaje!

Pročitajte i ove preporuke